Business Hi-Tech

Propunerea lui Grindeanu pentru şefia ANCOM, o instituţie care face regulile pe o piaţă de 4 mld. euro, este fostul soţ al celui mai influent consilier al lui Ponta şi fratele unui consilier al ministrului comunicaţiilor

Propunerea lui Grindeanu pentru şefia ANCOM, o...

Autor: Adrian Seceleanu

09.05.2017, 14:30 1733

Adrian Diţă, omul propus de premierul Sorin Grindeanu la conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) - instituţia care face regulile pe o piaţă de 4 miliarde de euro, este fostul soţ al Ancăi Alexandrescu - fost consilier al premierului PSD Adrian Năstase şi cel mai influent consilier al fostului premier PSD Victor Ponta şi fratele unuia dintre consilierii actualului ministru PSD al comunicaţiilor, Augustin Jianu.

Sorinel Diţă, fratele lui Adrian Diţă, ocupă funcţia de consilier al ministrului Jianu şi a fost, conform declaraţiei de avere, şi şeful Departamentului de reclamaţii din cadrul companiei de stat Poşta Română, societate aflată în coordonarea Ministerului Comunicaţiilor şi a cărei activitate este reglementată de ANCOM. El a obţinut în anul 2016 venituri de 80.980 de lei de la Poştă, respectiv de 6,748 de lei pe lună, conform declaraţiei de avere depuse pe 13 februarie 2017.

Diţă a fost în trecut şi membru în Consiliul de administraţie şi de privatizare al Poştei.

Conform declaraţiei de interese depuse în acest an, Sorinel Diţă este din 18 ianuarie 2017 şi membru în Consiliul de administraţie al companiei de stat Radiocom, a cărei activitate este de asemenea reglementată de ANCOM. Cei doi fraţi deţin în comun din 2015 un imobil / o locuinţă, care a fost primită moştenire.

Adrian Diţă şi-a început cariera în departamentul de sales al operatorului de telefonie mobilă Connex (actualul Vodafone), unde a lucrat iniţial ca agent de vânzări, iar apoi s-a ocupat timp de aproape 4 ani de vânzarea de telefoane mobile şi servicii de comunicaţii către ministere şi instituţii de stat. Ulterior, de la vânzarea de mobile către stat, el a preluat o poziţie în cadrul departamentului de reglementare şi corporate affairs al companiei, unde a rămas până în anul 2010.

Timp de 5 ani de zile el a lucrat pentru alte companii fără legătură cu industria de telecom (International Railway Systems şi Romconnection Consulting).

De la finele anului 2015 Adrian Diţă s-a angajat la Telekom România, unde lucrează în subordinea Mihaelei Ioniţă, director juridic, de relaţii şi conformitate în cadrul grupului Telekom. El nu face practic parte din echipa executivă de conducere a grupului Telekom, ci se află pe un nivel inferior.

Adrian Diţă a absolvit mecanică fină la Politehnică în Bucureşti în 1991, iar ulterior şi relaţii financiar bancare la Universitatea Americană în 1998. El a absolvit şi un MBA la Asebuss Bucureşti în 2003 şi a urmat şi Colegiul Naţional de Apărare în perioada 2003 / 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO