Business Hi-Tech

Proiectul Tintag din Cluj a obţinut finanţare prin platforma Indiegogo

Proiectul Tintag din Cluj a obţinut finanţare prin...

Autor: Ioana Nita

06.10.2014, 00:06 595
Andrei Vig şi Alexandru Chiş, cei doi antreprenori din Cuj care au dezvoltat un dispozitiv reîncărcabil de localizare a obiectelor pierdute numit Tintag, au reuşit să strângă pentru proiect întreaga sumă cerută, de 50.000 de dolari, prin platforma de crowdfunding indiegogo.com, în patru săptămâni de la lansarea campaniei, aceasta derulându-se în total pe parcusul a două luni.
 
„Considerăm că până la sfârşitul campaniei vom reuşi să strângem mai mult decât dublul plafonului iniţial. Faptul că a fost strânsă deja suma necesară va insufla mai multă siguranţă viitorilor cumpărători. Su­ma strânsă în plus va fi direct proporţională cu numărul de precomenzi viitoare, fondurile urmând să fie direcţionate spre produc­ţie şi cercetare“, a declarat Vig pentru ZF.
 
Până ieri la ora 17, 1.230 de persoane con­tribuiseră în total cu 52.633 dolari la cam­pania Tintag de pe platforma americană Indiegogo. Aceş­tia vor primi în aprilie dispozitivul Tintag cu care îşi vor putea localiza diferite obiecte, precum chei, poşetă, portofel, zgarda animalului de companie. Tintag-ul, care are circa 4 cm lungime şi 3 cm lăţime, se ataşează obiectelor, localizarea făcându-se pe aplicaţia mobilă dedicată, prin intermediul tehnologiei „Bluetooth Low Energy“. Astfel, în cazul în care utilizatorul nu găseşte obiectul monitorizat, poate activa dispozitivul din aplicaţia de pe smartphone (dezvoltată pentru sistemele de operare Android şi iOS), care îi va indica distanţa şi direcţia până la locul obiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO