Business Hi-Tech

Proiect masiv anunţat de Google: Gigantul de pe Silicon Valley construieşte un cablu subacvatic de fibră optică ce va conecta Statele Unite cu Marea Britanie şi Spania

Proiect masiv anunţat de Google: Gigantul de pe Silicon...

Autor: Eduard Ivanovici

28.07.2020, 12:31 563

Gigantul american Google a anunţat marţi că plănuieşte să construiască un cablu subacvatic de fibră optică între Statele Unite, Marea Britanie şi Spania ca parte a unei serii de eforturi de a-şi îmbunătăţi serviciile, notează CNBC.

Cablul – numit Grace Hopper după pionierul american din domeniul informaticii – va fi „unul dintre primele cabluri care conectează SUA şi Regatul Unit din 2003 încoace, îmbunătăţind semnificativ servicii precum Meet, Gmail şi Google Cloud”, a declarat compania.

„De asemenea, evenimentul marchează prima investiţie într-un cablu subacvatic către Marea Britanie şi prima rută a companiei către Spania”, a spus Bikash Koley, vicepreşedinte în cadrul Google Global Network.

Cablul va pleca din New York şi va ajunge prin Oceanul Atlantic până în Bude, un oraş din regiunea de sud-vest a Angliei şi Bilbao, în nordul Spaniei. Lungimea va fi de 6.250 de km din SUA până în Marea Britanie şi 6.300 de km din SUA până în Spania. Google a refuzat să publice costul total al construcţiei.

Cablurile subacvatice facilitează cea mai mare parte a traficului de internet la nivel mondial. La jumătatea lunii mai, Facebook a declarat că va construi un cablu subacvatic de 37.000 km de jur împrejurul Africii într-un efort de a mări viteza la internet pentru cei 1,3 miliarde de oameni care trăiesc pe teritoriul continentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO