Business Hi-Tech

Profitul Xerox a scăzut cu 12%, la 271 mil. dolari

Profitul Xerox a scăzut cu 12%, la 271 mil. dolari

Autor: Ioana Nita

25.07.2013, 21:00 127

Profitul net al celui mai mare producător de copiatoare din lume, Xerox, a scăzut în al doilea trimestru cu 12%, de la 309 milioane dolari la 271 milioane de dolari, nivelul acestuia depăşind însă estimările analiştilor de pe Wall Street, scrie Bloomberg. Veniturile companiei americane au crescut în perioada aprilie-iunie cu 1%, la 5,4 miliarde dolari. 

Xerox a renunţat la divizia de distribuţie a hârtiei, finalizând vânzarea acesteia în al doilea trimestru al anului. Operaţiunile de distribuţie a hârtiei din America de Nord au fost vândute companiei canadiene Domtar, iar cele din Europa distribuitorului Antalis. În schimb, compania se va axa pe diviziile de servicii şi tehnologie.

Ursula Burns, CEO-ul Xerox, a declarat că se aşteaptă ca profitul pe acţiune să crească în al treilea trimestru la 24-26 de dolari. În prezent, profitul pe acţiune este de 22 dolari. Lexmark, unul dintre cei mai mari concurenţi ai Xerox, a înregistrat rezultate financiare peste aşteptări şi anticipează o scădere mai mică a veniturilor de anul acesta datorită unor contracte mari câştigate pentru servicii şi software. 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO