Business Hi-Tech

Profitul diviziei de IT din România a grupului german Metro s-a majorat cu peste 80% în 2016

În mandatul lui Juergen Boekholt (stânga) şi al lui Sorin Lăpădat, managerii Metro Systems România, afacerile companiei au crescut constant.

În mandatul lui Juergen Boekholt (stânga) şi al lui Sorin Lăpădat, managerii Metro Systems România, afacerile companiei au crescut constant.

Autor: Ioana Nita

13.06.2017, 00:05 345

Afacerile Metro Systems România, compania care gestionezează în prezent întreaga infrastructură IT a grupului ger­man de comerţ, au crescut anul trecut cu circa 10%, la aproape 149,5 milioane lei (33,3 mil. euro), în timp ce profitul net s-a ma­jorat cu 83%, la 7,5 milioane lei (1,7 mi­li­oane euro), potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe. Compania a fost înfiinţată în urmă cu 12 ani, aceasta preluând în urmă cu doi ani toată activitatea de dezvoltare software a grupului Metro, precum şi cea de operaţiuni de aplicaţii din Germania. Procesul de transfer a fost finalizat în 2015 după o perioadă de doi ani. Astfel, Metro Systems România asigură de pe plan local toate activităţile necesare funcţionării sistemelor IT ale grupului Metro din întreaga lume, începând de la pro­iec­tarea, dezvoltarea, livrarea şi imple­mentarea unor soluţii de IT, până la veri­ficările de calitate, operarea infra­stru­c­tu­rii şi serviciile de suport şi men­tenanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO