Business Hi-Tech

Profit dublu la eBay

23.04.2004, 00:00 15

Cel mai mare site de licitatii online a terminat primul trimestru al 2004 cu rezultate peste asteptarile Wall Street, respectiv incasari de 756 milioane de dolari si profit net de 200 de milioane $.
Incasarile in acest trimestru au crescut cu 59% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul a fost cu 92% mai mare. Responsabilii companiei au apreciat ca eBay a devenit locul preferat de cumparaturi al internautilor si ca promotiile efectuate de sarbatori i-au facut pe utilizatori sa ramana fideli site-ului.
Anterior, analistii de pe Wall Street apreciasera incasarile companiei pe primele trei luni la cel mult 717 milioane $, iar propria estimare efectuata de specialistii eBay nu urca prea mult peste 700 de milioane de dolari. Oficialii companiei au indicat de asemenea ca divizia de plati online, PayPal, achizitionata in 2002 pentru 1,5 miliarde de dolari, a avut de asemenea rezultate peste asteptari. Spre deosebire de alte companii americane, eBay a anuntat ca a avut numai de profitat de pe urma dolarului slab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO