Business Hi-Tech

Producătorul local de software Ascendia dezvoltă un proiect de aproape 5 mil. lei în zona de tehnologie împreună cu Universitatea din Bucureşti

Producătorul local de software Ascendia dezvoltă un...

Autor: Alexandra Cepăreanu

05.10.2021, 17:13 137

Ascendia (simbol bursier ASC), un producător local de software educaţional listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă un parteneriat cu Universitatea din Bucureşti pentru un proiect care urmăreşte dezvoltarea unui sistem de ultimă generaţie pentru administrarea şi analiza datelor, ce va ajunge la o valoare totală de aproape 5 milioane de lei, au transmis reprezentanţii companiei.

„Proiectul va beneficia de finanţare prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este 4,9 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de peste 3,8 mil. lei – echivalentă cu 77,7% din valoarea totală eligibilă aprobată”, au mai spus reprezentanţii Ascendia.

De asemenea, reprezentanţii Ascendia au spus că intenţionează să folosească atât resurse proprii, cât şi bani atraşi prin varii instrumente financiare, inclusiv emisiune de obligaţiuni, în funcţie de necesităţile identificate pe parcursul desfăşurării proiectului.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea unui produs informatic cu scopul de a asigura accesul rapid şi eficient al tuturor celor implicaţi la toate informaţiile privind garanţia unui produs, serviciu sau proces.

În cadrul proiectului „Sistem inovativ pentru managementul şi analiza datelor de mari dimensiuni utilizate pentru gestionarea garanţiei produselor sau serviciilor” Universitatea din Bucureşti va fi partenerul Ascendia.

„UB este considerată cea mai importantă instituţie de învăţământ, cercetare şi cultură din România, dobândind, în cei peste 150 de ani de existenţă, un solid prestigiu naţional şi internaţional. Durata estimată a colaborării este de 24 de luni şi obiectivul general este dezvoltarea unui produs informatic destinat celor trei actori principali: consumatorul, furnizorul produsului sau serviciului garantat şi furnizorul de servicii de service în garanţie. Totodată, prin colaborarea acestora va fi facilitat accesul la o gamă largă de informaţii utile privind diferite aspecte comerciale sau tehnice, bazate pe analiza unui volum mare de date (<big data>).”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO