Business Hi-Tech

Producătorul de dispozitive electronice Allview a încheiat 2020 cu afaceri de 80 mil.euro, pe fondul creşterii vânzărilor, dar şi al intrării pe noi segmente, precum echipamente medicale, în contextul pandemiei

Producătorul de dispozitive electronice Allview a...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2021, 11:55 214

Producătorul de dispozitive electronice Allview (Visual Fan SRL) a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 82,75 milioane de euro (404,61 milioane de lei), în timp ce profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), evoluţie susţinută de creşterea vânzărilor, inclusiv de oportunităţi comerciale apărute în relaţia cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19.

În 2019, compania a raportat o cifră de afaceri de 86 milioane lei şi un profit de 1,84 milioane lei.

„În pofida climatului economic plin de incertitudini, anul 2020 a fost unul cu rezultate foarte bune pentru Allview. Creşterea cifrei de afaceri şi a profitului pentru activitatea noastră de bază, dispozitivele electronice, arată că reuşim să intuim tendinţele pieţei dinamice pe care acţionăm, venind cu produse inovatoare, la un raport calitate-preţ competitiv” a declarat Lucian Peticilă, fondator şi director general al Allview.

Din totalul profitului net, producţia de electronice a companiei (telefoane mobile inteligente, televizoare, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi) a reprezentat 1,4 milioane de euro (7 milioane de lei), în creştere de aproape 4 ori faţă de profitul înregistrat de producţia de electronice (1,84 milioane de lei) în 2019. 

Sporirea semnificativă a profitabilităţii pentru producţia de electronice survine unei creşteri constante a cifrei de afaceri din activitatea de bază, cu 20% faţă de 2019, respectiv 36% faţă de 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO