Business Hi-Tech

Producătorul de software TotalSoft, cu afaceri de 22,3 mil. euro în 2020 şi 550 de angajaţi, a pregătit un buget de investiţii de 5 mil. euro pentru anul în curs

Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft

Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.04.2021, 12:11 187

TotalSoft, unul dintre cei mai importanţi producători de software de pe piaţa locală, a încheiat anul 2020 cu venituri cumulate în valoare de 22,3 milioane euro, în creştere cu puţin peste 1% faţă de anul precedent.

„Compania a înregistrat în ultimii doi ani un trend de creştere constantă a cifrei de afaceri, în 2020 veniturile cumulate ale companiei ridicându-se la valoarea de 22,3 milioane euro şi EBIDTA de 3,7 milioane de euro. Iar proiectele derulate pe pieţele externe au o pondere de 30% din cifra de afaceri”, a spus Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft, în cadrul unui eveniment online organizat de producătorul software.

Pentru anul în curs, compania a bugetat investiţii în valoare de 5 milioane de euro în tehnologie, produse şi inovaţie. În ultimii trei ani, TotalSoft a investit aproximativ 10 milioane de euro în îmbunătăţirea, rescrierea sau adoptarea de noi tehnologii pentru produsele existente.

„Am investit mult în dezvoltare, în soluţiile cloud ready şi am semnat şi parteneriate noi. În 2021, am decis să creştem investiţiile şi am alocat un buget de 5 mil. euro, pentru anul în curs.”

În prezent, compania înregistrează peste 1.000 de clienţi, iar la nivel local, peste 60% dintre jucătorii din top 100 companii active în România sunt clienţii Totalsoft.

În cadrul companiei lucrau puţin peste 500 de persoane, la începutul anului trecut, din care peste 150 erau programatori. De asemenea, pe parcursul anului, compania a continuat să facă angajări, iar la finalul lui 2020 numărul de angajaţi a ajuns la 550 de persoane, a mai spus Gorkem Tursucu.

„Un proiect major în cadrul companiei a fost TotalSoft Academies - un program de carieră accelerat, în care 60 de juniori şi-au dezvoltat abilităţile în ariile de consultanţă şi development.”

În 2021, TotalSoft vizează extinderea rolului său asupra sectorului public pe care îşi propune să îl susţină în eforturile de digitalizare. „În acest sens, compania este în proces de construire a unei echipe dedicate adresării cerinţelor specifice acestui sector.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO