Business Hi-Tech

Producătorul camerelor video GoPro vrea să se listeze pe bursă

Producătorul camerelor video GoPro vrea să se listeze...

Autor: Ioana Nita

09.02.2014, 21:15 737

GoPro, producătorul camerelor video de mici dimensiuni care pot fi purtate în timpul practicării unui sport sau montate în locuri neobişnuite precum în exteriorul unui avion sau maşini pentru a înregistra clipuri video, intenţionează să se listeze la bursa din SUA şi să strângă între 300 de milioane de dolari şi 500 de milioane de dolari, potrivit unor surse apropiate situaţiei citate de publicaţia britanică Financial Times.

Oferta publică iniţială va fi lansată după ce comisia de supraveghere a pieţei de capital din SUA (SEC) va aproba cererea confidenţială depusă de GoPro la sfârşitul săptămânii trecute, conform oficialilor companiei. GoPro se alătură astfel celorlalte companii americane, precum Twitter, Box şi King, care au profitat de reglementările care le permit firmelor să depună în secret documentele financiare la SEC. 

Camerele GoPro Hero, produse de compania americană, costă între 250 de dolari şi 450 de dolari şi le permit utilizatorilor să filmeze în timpul activităţilor sportive datorită lentilelor cu unghi larg şi posibilităţii de a fi montate, cu ajutorul unor accesorii speciale, pe cap. Prima cameră GoPro Hero a fost lansată în 2005, aceasta fiind dezvoltată chiar de fondatorul companiei Nick Woodman. În 2012 vânzările GoPro s-au ridicat la 500 milioane de dolari, afirma Woodman anul trecut într-un interviu pentru Forbes, estimând că în 2013 acestea se vor dubla.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO