Business Hi-Tech

Primul smartphone Facebook lansat şi în România de Orange

Primul smartphone Facebook lansat şi în România de Orange

Autor: Ştefan Vrabie

28.06.2011, 16:42 796

Orange România a lansat astăzi smartphone-ul HTC ChaCha, primulsmartphone cu buton dedicat Facebook, prin care este permisă oaccesare rapidă a contului pe reţeaua de socializare, preţultelefonului începând de la 49 de euro împreună cu abonamentulPanteră 20 şi o opţiune My Smartphone începând de la 5 euro, pe operioadă contractuală de 2 ani.

Telefonul este optimizat pentru o folosire simplă a contului deFacebook, utilizatorii pot publica link-uri, poze, înregistrărivideo, status, prin apăsarea butonului dedicat. Smartphone-ul areca sistem de operare Google Andorid 2.3 (Gingerbread).

Terminalul are un ecran touchscreen de 2,6 inchi cu o rezoluţie de480x320 dar şi tastatură querty. Gadget-ul rulează pe un sistem cuprocesor de 800 MHz şi 512 MB RAM şi 512 MB ROM. Fotografiile saufilmările sunt făcute cu ajutorul unei camere de 5 MB pixeli cu LEDplasată în spate şi una frontală care filmează la calitatea VGA,acestea putând fi transmise pe Facebook cu ajutorul butonului şiprin conexiune atât Wi-Fi cât şi 3G HSDPA.

Din 29 iunie Orange va lansa o ofertă de date mobile creată pentruutilizatorii de iPad, numită Internet PrePay 7. Cartela include 1GBde trafic de internet disponibil pe o perioadă de 30 de zile, latrafic de 7 euro. După utilizarea traficului iniţial, clienţii auposibilitatea să reîncarce opţiunea dedicată cu 7 euro sau potalege altă opţiune de internet PrePay.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO