Business Hi-Tech

Primul smartphone cu butoanele principale amplasate pe partea din spate

Primul smartphone cu butoanele principale amplasate pe...

Autor: Ioana Nita

11.08.2013, 14:50 698

LG Electronics, unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile din lume, a lansat smartphone-ul LG G2, primul model de smartphone ale cărui butoane, precum cele de volum, sunt amplasate pe partea din spate a dispozitivului, şi nu pe lateral.

Amplasarea butoanelor principale pe partea din spate a telefonului oferă utilizatorilor mai mult control, deoarece acest loc este de cele mai multe ori atins în mod natural de degetele arătătoare, potrivit unui studiu care a arătat că pe măsură de dispozitivul devine mai mare, accesarea butoanelor de pe lateral este tot mai dificilă. Dacă smartphone-ul LG este situat pe o suprafaţă cu faţa în sus, nu este nevoie de ridicarea acestuia pentru a accesa butoanele posterioare, ci dispozitivul se poate porni prin atingerea de două ori a ecranului cu ajutorul funcţiei KnockON.

Modelul LG G2 dispune de un ecran de Full HD de 5.2-inci, memorie RAM de 2 GB, capacitate de stocare de 16 GB sau 32 GB şi procesor Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800 de 2,26 GHz.

Noul smartphone LG are o cameră foto principală de 13 MP, echipată cu tehnologia OIS pentru stabilizarea optică de imagine, precum şi o cameră foto secundară de 2,1 GB. 

În ceea ce priveşte redarea conţinutului audio, LG G2 dispune de tehnologia Hi-Fi de 24 de bit/192kHz prin care calitatea sunetului reprodus este similiară cu cea dintr-un studio audio.

Printre caracteristicile practice ale smartphone-ului LG se numără funcţii precum „Answer Me”, prin care se răspunde automat la apel după scăderea tonului de apel atunci când telefonul este ridicat la urechea cuiva, „Plug & Pop”, prin care se recomandă opţiuni sau caracteristici atunci când un dispozitiv de căşti sau un cablu USB este conectat, sau „QuickRemote”, funcţia care permite utilizarea LG G2 pentru a controla dispozitive de home entertainment.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO