Business Hi-Tech

Primul încărcător public din lume alimentat cu energie solară a fost inaugurat la Timişoara

Primul încărcător public din lume alimentat cu energie...

Autor: Madalina Cerban

18.03.2015, 10:40 2078

Telekom România precizează că investeşte în soluţii inovatoare, introducând în portofoliul său de soluţii wireless pentru clienţii business, începând cu luna martie, sistemul "Strawberry Tree" - un încărcător solar pentru dispozitive mobile, care asigură şi conexiunea la internet Wi-Fi.

Proiectul pilot a fost lansat împreună cu Smart Sun Solutions, în premieră pe piaţa din România, la finalul anului trecut, în Timişoara. "Strawberry Tree" este foarte potrivit pentru parcuri, terase şi restaurante în aer liber sau spaţii comerciale, încadrându-se perfect în ambient, potrivit comunicatului.

Conform Telekom, "Strawberry Tree" este primul încărcător public din lume pentru dispozitive mobile, care foloseşte energia solară, punând în valoare beneficiile pe care sursele de energie regenerabilă le oferă în spaţiile publice aglomerate.

"Copacul" poate fi folosit pentru alimentarea telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, playerelor multimedia, oferind totodată internet Wi-Fi gratuit utilizatorilor aflaţi în spaţii publice. Conexiunea la internet este bazată pe tehnologia 3G sau 4G, în funcţie de acoperire, având o rază de acţiune de aproximativ 10 metri. Bateriile reîncărcabile cu care este prevăzut sistemul înmagazinează energia şi permit "Strawberry Tree" o autonomie de 14 zile. Conectarea la internet se realizează prin selectarea punctului de acces "Strawberry Tree", fără a fi necesară autentificarea cu numele de utilizator şi parolă.

Sistemul este funcţional în Parcul Copiilor din Timişoara, soluţia fiind achiziţionată de Primăria Timişoara. "Copacul" permite încărcarea simultană a până la 16 dispozitive şi are o capacitate anuală de până la 840.000 de încărcări de câte 10 minute, precizează Telekom.

Potrivit companiei, pe lângă conceptul inovator, tehnologia "Strawberry Tree" este şi una prietenoasă cu mediul, funcţionând în acord cu cerinţele şi legislaţia de mediu pentru o abordare eficientă din punct de vedere energetic în domeniul construcţiei de clădiri. Echipamentele au un design eco şi impact de carbon neutru asupra planetei, asigurând un mediu de lucru sau recreaţional prietenos.

În Europa, alte 12 platforme "Strawberry Tree" sunt instalate în Serbia şi Bosnia şi Herţegovina.

Portofoliul Telekom România de soluţii wireless pentru segmentul fix dedicate clienţilor business include HotZone (serviciu care se adresează în special segmentului HoReca) şi Global Corporate Access (GCA) - lansat în premieră în România în toamna anului trecut, care permite companiilor să se conecteze la peste 1,8 milioane de hotspoturi din peste 120 de ţări - şi, începând din luna martie, tehnologia "Strawberry Tree".

Telekom România este un brand de telecomunicaţii care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile pentru o comunitate vastă de clienţi, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii. Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România.

Telekom România este un brand care aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO