Business Hi-Tech

Primele estimări pe S1: Piaţa de tablete a scăzut cu 20%

Liviu Nistoran, CEO şi proprietar al Televoice Grup

Liviu Nistoran, CEO şi proprietar al Televoice Grup

Autor: Ioana Nita

03.08.2016, 00:07 371
Vânzările de tablete PC din România s-au redus în prima jumătate a acestui an cu circa 20%, la 240.000 unităţi, potrivit primelor estimări ale jucătorilor autohtoni, piaţa de profil urmând astfel tendinţa de scădere de la nivel global, care a început să se manifeste şi pe plan local începând cu anul trecut. Valoric, piaţa de tablete s-a situat la circa 72 de milioane lei (16 milioane euro), conform estimărilor ZF.

„Piaţa (de tablete – n. red.) s-a situat la 240.000 unităţi în primul semestru, în scădere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015“, a declarat pentru ZF Liviu Nistoran, CEO-ul şi proprietarul Televoice Grup, compania locală care comercializează telefoane, tablete, camere video sport şi alte gagdeturi sub brandul propriu Evolio.

În 2015, livrările de tablete de pe plan local s-au situat la 800.000 unităţi, în scădere uşoară faţă de anul anterior, valoarea vânzărilor înregistrând însă o scădere şi mai mare, de 20%, până la circa 70 de milioane euro, din cauza competiţiei tot mai mari.

Majoritatea livrărilor de produse elec tronice, inclusiv de tablete, se realizează în a doua jumătate a anului, când vânzările cresc datorită evenimentelor de shopping precum Black Friday şi campaniilor de promoţii şi reduceri din perioada sărbă torilor de iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO