Business Hi-Tech

Primele date Vista: Flamingo a dat 4.000 de licente

22.05.2007, 19:20 19

Vanzarile de licente de Windows Vista de pe piata locala au fost in primele doua luni de la lansare (februarie si martie) de cinci ori mai mari decat cele inregistrate de Microsoft in octombrie 2001, cand compania a lansat sistemul de operare Windows XP.
"In primele doua luni de la lansarea Windows Vista in Romania s-au vandut cam de cinci ori mai multe licente Windows Vista decat s-au vandut la doua luni de la lansarea Windows XP", a declarat pentru ZF Tudor Galos, Product Manager la Microsoft Romania. El a refuzat sa ofere detalii privind numarul de licente Windows Vista vandute de Microsoft pe piata locala.
Singurele cifre privind vanzarile Vista de pe piata locala au fost furnizate de compania Flamingo International, al doilea retailer de electrocasnice si produse IT&C, care afirma ca a vandut peste 4.000 de licente de Windows Vista. Cifra include atat licentele vandute cu un calculator nou (OEM), cat si cele vandute separat, ca pachete retail. Flamingo nu a detaliat pe categorii vanzarile de Windows Vista, dar afirma ca "o buna parte din aceste licente au fost vandute cu un PC nou".
In ceea ce priveste varianta de Vista preferata de consumatorii de pe piata locala, Tudor Galos afirma ca cea mai peformanta varianta, care include o interfata grafica 3D, a inregistrat o cerere ridicata.
"Ceea ce este interesant este ca aproximativ 13% din vanzarile de Windows Vista in segmentul de retail au fost de Windows Vista Ultimate - cel mai avansat sistem de operare Windows Vista", a precizat oficialul Microsoft.
Piata locala de PC-uri (desktop, notebook, server) este estimata in acest an la aproximativ 700.000 de unitati, de aproape patru ori mai mult decat in 2001, cand Microsoft lansa pe piata locala Windows XP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO