Business Hi-Tech

Prima lansare oficială a chinezilor de la Xiaomi în România: Gigantul chinez lansează pe piaţa locală smartphone-ul Redmi Note 8

Prima lansare oficială a chinezilor de la Xiaomi în...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

09.10.2019, 15:08 1013

Compania Xiaomi a lansat în România smartphone-ul Redmi Note 8 Pro, acasta fiind prima lansare oficială a companiei pe plan local. 

Seria Redmi Note este una dintre cele mai populare din portofoliul companiei, înregistrând până acum vânzări de peste 100 de milioane de telefoane în întreaga lume. „Aceste modele reflectă perfect filozofia Xiaomi al cărei concept este “dispozitive de calitate foarte bună la un preţ atractiv”, a spus Tony Chen, director general pentru ţările CEE & Nordice & Baltice.

Redmi Note 8 Pro dispune de patru camere foto, dintre care camera principală de 64MP, alături de o camera de 8MP cu unghi ultra-larg, cu câmp vizual de 120°, o cameră macro de 2MP şi senzor de adâncime de 2MP. Camera fronală de 20 MP are integrată tehnologia AI.

Redmi Note 8 Pro este acoperit cu Corning Gorilla Glass 5 pe partea din faţă şi pe spate, dispune de un ecran de 6,53” şi senzor de amprentă pe spate. Telefonul floseşte procesorul MediaTek Helio G90T, octa-core cu viteze de până la 2,05 GHz, un procesor grafic GPU Arm Mali-G76 3EEMC4 cu o frecvenţă maximă de 800 MHz şi este echipat cu tehnologie LiquidCool, răcire cu lichid, precum şi o baterie de 4500mAh.

Redmi Note 8 Pro va fi comercializat din 21 octombrie în Bucureşti şi online. Distribuitorii oficiali Xiaomi pentru România sunt ABC DATA DISTRIBUŢIE SRL, BLACK TECH GROUP S.R.L şi WORLD COMM TRADING GFZ SRL.

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 şi listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018. Xiaomi este în prezent cel de-al patrulea brand de smartphone din lume şi a înfiinţat cea mai mare platformă IoT pentru consumatori din lume, cu peste 196 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, cu excepţia smartphone-urilor şi laptopurilor. În prezent, produsele Xiaomi sunt prezente în mai mult de 80 de ţări şi regiuni din întreaga lume. În iulie 2019, Xiaomi a fost pentru prima dată listatǎ în clasamentul Fortune Global 500, ocupând locul 468 şi locul 7 la categoria Servicii Internet şi Retail. De asemenea, este cea mai tânără companie din clasamentul Fortune Global 500 din 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO