Business Hi-Tech

Presa internaţională: UiPath, startup-ul de RPA fondat de români într-un apartament din Bucureşti, ar putea ajunge la o evaluare de peste 10 miliarde dolari

Presa internaţională: UiPath, startup-ul de RPA fondat...

Autor: Alex Ciutacu

18.06.2020, 13:11 2277

UiPath, startup-ul de Robotic Process Automation (RPA) fondat de Daniel Dines şi Marius Tîrcă într-un apartament din Bucureşti, negociază o nouă rundă de finanţare are i-ar putea aduce o evaluare de peste 10 miliarde dolari, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Ultima rundă de finanţare s-a ridicat la 568 milioane dolari şi i-a oferit startup-ului o valoare de 7 miliarde dolari. Derulată în aprilie 2019, la aceasta au participat investitori precum Coatue Management, Dragoneer Investment Group sau Wellington Management.

Presa internaţională nu a reuşit să afle cât vrea să ridice din piaţă UiPath prin această nouă rundă de finanţare, însă sursele citate susţin că planurile se mai pot schimba.

UiPath şi-a făcut un nume la nivel mondial prin tehnologia de RPA, cu ajutorul căreia automatizează prin software procesele repetitive din companii.

În timpul crizei, mai multe companii caută soluţii de reducere a costurilor, deci şi de automatizare, ceea ce oferă UiPath şansa pentru următoarea treaptă a dezvoltării. Software-ul lor a fost utilizat în ultimele luni şi în spitale pentru a ajuta în lupta cu coronavirusul.

Daniel Dines, CEO-ul UiPath, a declarat în luna martie că mai mulţi clienţi din retail, sănătate şi finanţe folosesc serviciile lor pentru a gestiona „schimbările masive la nivel de cerere” cauzate de pandemie.

Dines a anunţat în februarie că are în vedere o listare la bursă. În 2018, UiPath a devenit primul startup fondat în România care obţine statutul de „unicorn” – adică ajunge la o evaluare de 1 miliard dolari. De atunci, compania şi-a mutat sediul central la New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO