Business Hi-Tech

Premieră Orange în Bucureşti: net 3G la 43,2 Mbps. Cu ce planuri mai vine noul CEO al Orange, Jean-Francois Fallacher

Premieră Orange în Bucureşti: net 3G la 43,2 Mbps.Cu ce planuri mai vine noul CEO al Orange, Jean-Francois Fallacher

Jean-François Fallacher, noul CEO al Orange

Autor: Adrian Seceleanu

07.10.2011, 00:08 1376

Orange, numărul unu pe piaţa locală de comunicaţii mobile, a lansat în Bucureşti - în premieră pe piaţa locală, servicii de net mobil 3G cu o viteză de descărcare a datelor de 43,2 Mbps, a declarat Jean-François Fallacher, CEO-ul companiei, la prima conferinţă de presă de la instalarea în funcţie.

Compania a mărit şi în Transilvania viteza de acces la net prin reţele 3G la 14,4 Mbps, ca rezultat al unor investiţii care vor depăşi 110 mil. euro în acest an. "Este cea mai mare viteză care se poate obţine de la o reţea 3G", a punctat Fallacher. El a adăugat că operatorul a mai investit şi în extinderea acoperirii în zonele rurale, dar şi în oraşe, inclusiv în metroul din Bucureşti.

"Practic toate echipamentele de la metrou au fost schimbate, iar viteza de download a crescut la 21,6 Mbps", a precizat Mădălina Suceveanu, directorul tehnic al Orange. La jumătatea anului viitor, Orange va oferi la nivel naţional servicii de date 3G la viteze de download de până la 14,4 Mbps. Orange a cumpărat echipamentele de reţea de la Huawei (China) şi Alcatel Lucent (Franţa).

Fallacher a mai spus că în reţeaua Orange există peste 500.000 de smartphone-uri active - cifră dublă faţă de anul precedent, dintre care circa 150.000 sunt produse de Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO