Business Hi-Tech

Preacceleratorul Bucharest.AI dă startul înscrierilor pentru a doua ediţie

Preacceleratorul Bucharest.AI dă startul înscrierilor...

Autor: Ioana Nita

13.09.2021, 12:00 127

Bucharest.AI, programul de preaccelerare dedicat start-up-urilor bazate pe tehnologia inteligenţei artificiale, atât din România, cât şi din restul Europei, a dat startul înscrierilor în cadrul celei de-a doua ediţii BeAI. Înscrierile sunt deschise până pe 6 octombrie, iar din start-up-urile care vor aplica vor fi selectate zece.

„Peste 70 de start-up-uri din 9 ţări au aplicat la prima ediţie a preacceleratorului BeAI, care s-a desfăşurat în perioada 1 octombrie-8 decembrie 2020. 9 startup-uri au finalizat cu succes programul. Suntem bucuroşi să vedem o parte dintre acestea în tranziţie către modele de afaceri mai mature şi produse gata de introducere pe piaţă cu AI”, a spus Alexandra Petruş, cofondator Bucharest.AI.

„Lansăm astăzi a doua ediţie a programului de pre-accelerare BeAI. Scopul nostru este de a ajuta Europa să devină unul dintre centrele cheie globale ale IA, valorificând în acelaşi timp expertiza sa în domeniu şi potenţialul de creştere al start-up-urilor. Prin intermediul preacceleratorului nostru, oferim access la cunoştinţe şi resurse internaţionale atât pentru start-up-uri, cât şi publicului general”, a adăugat ea.

Start-up-urile selectate urmează să fie anunţate oficial pe 8 octombrie, iar pre-acceleratorul BeAI, editiţia 2021, se va desfăşura în perioada 11 octombrie - 8 decembrie. Programul va avea loc în întregime online şi se va încheia cu o sesiune de Demo & Pitch programată pentru ultima zi a preacceleratorului. Cele 10 start-up-uri vor beneficia de un program extins de 8 săptămâni, care va fi facilitat de peste 30 de experţi multi-disciplinari de top cu expertiză pe 10 segmente de AI.

A doua ediţie a BeAI vine cu o serie de avantaje suplimentare puse de la dispoziţie de parteneri, cum ar fi accesul direct la DevFest 2021 pentru până la 6 startup-uri finaliste, 2 locuri în AI Accelerator şi 2 locuri în cohorta 1M Investment Readiness 2022 marca Techcelerator, training în domeniul accesării de fonduri în cadrul platformei europene de investiţii realizată de Seedblink, sesiuni de feedback pentru prezentarea generală a business-ului din partea Launch, comunitatea fondatorilor de startup, acces la API-uri (Application Programming Interface) şi aplicaţii de testare oferite de Orange şi access la Orange Fab Accelerator.

Programul Bucharest.AI este organizat împreună cu Orange România, Techcelerator, Şcoala Informală de IT, Seedblick şi Launch. Printre cei mai importanţi mentori IA cu experienţă tehnică în domeniu se numără: experţi dezvoltatori Google pentru învăţare automată (Machine Learning), profesori IA cu expertiză pe diferite nişe de tehnologii IA, fondatori de start-up validaţi în domeniu, cercetători, experţi în Design Thinking, consilieri în tehnologie fiscală şi avocaţi, precum şi manageri de inovaţie de la institute de cercetare, lideri de vânzări pentru produse pe bază de IA, experţi MarCom şi consultanţi pentru fonduri IA. Echipa de juriu, formată din executivi cu experienţă în domeniu, investitori şi fondatori de startup-uri IA, vor nota şi evalua echipele ce aplică la program.

„Vă invităm să aplicaţi la ediţia din 2021 a BeAI dacă aveţi un startup cu o idee inovatoare, un produs care foloseşte deja IA sau este potrivit pentru a fi îmbunătăţit prin intermediul unei noi componente de IA, precum şi dacă aveţi o echipă dornică să înveţe cum să lanseze un startup în domeniul IA”, a precizat Virgil Ilian, Program Manager #BeAI Pre-Accelerator. „Dacă nu vă aflaţi în niciuna dintre situaţiile de mai sus, dar doriţi totuşi să vă alăturaţi programului şi să aflaţi mai multe despre IA, aplicaţi şi vom încerca să vă găsim un loc într-una din echipele participante în program în funcţie de expertiza şi competenţele dumneavoastră.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO