Business Hi-Tech

Polonezii de la Payten (Asseco): Discutăm cu băncile crearea unor reţele independente de ATM-uri şi POS-uri

Ciprian PÎrv, directorul general al Payten Payment Solutions România: Există o fierbere în piaţă care nu se vede. Vom vedea modele noi de business, produse noi.

Ciprian PÎrv, directorul general al Payten Payment Solutions România: Există o fierbere în piaţă care nu se vede. Vom vedea modele noi de business, produse noi.

Autor: Adrian Seceleanu

25.05.2018, 00:07 1323

Payten ar putea cumpăra de la o bancă din România reţeaua de bancomate pentru a o închiria apoi unui număr mai mare de jucători, care ar avea astfel costuri mai mici.

Payten Payment Solutions, o nouă companie de soluţii de plăţi formată prin desprinderea divi­ziei specializate din cadrul grupului polonez de IT Asseco SEE, discută cu mai multe bănci din România înfiinţarea unei reţele indepen­dente de bancomate (ATM) care ar putea fi utilizată în comun de mai multe bănci pentru reducerea costurilor. Payten are discuţii similare cu băncile şi pentru înfiinţarea unei re­ţele independente de terminale de plată (POS).

 
Compania ar putea porni dez­volta­rea de la zero a reţelei de ban­comate sau ar putea prelua de la o bancă o reţea existentă pe care apoi să o ofere spre utilizare în comun unui număr mai mare de jucători, a declarat în cadrul unei întâlniri cu media Ciprian Pîrv, directorul general al Payten în România. „Există un scenariu de tip greenfield, în care o luăm de la zero, sau unul în care luăm de la o altă bancă o reţea de ATM-uri, pe care instituţia să accepte să o împartă ulterior cu alţii. Banca poate decide ca ATM-urile care nu sunt în interiorul sucursalelor să le împartă cu alte bănci, şi atunci putem avea o intrare mai rapidă pe piaţă“, a declarat Ciprian Pîrv. Interesul băncilor de a semna asemenea acorduri este semnificativ, a menţionat el. „Există un interes mare din partea băncilor de a discuta externalizarea reţelei de ATM-uri. Acesta este un centru de cost pentru bănci“. Com­pania esti­mează că până la finele anului îşi va definitiva strategia şi va semna con­tracte pentru re­ţeaua de ATM. „Vrem să avem un calendar până la finele anului, poate şi contracte semnate, să avem clar modelul de business şi investiţia securizată de la grup.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO