Business Hi-Tech

Platforma lajumate.ro are cu aproape 25.000 mai multe anunţuri faţă de OLX.ro în categoria autoturisme

Platforma lajumate.ro are cu aproape 25.000 mai multe...

Autor: Adrian Seceleanu

07.04.2016, 14:00 2183

Platforma lajumate.ro s-a distanţat faţă de site-ul rival OLX.ro pe segmentul de anunţuri din categoria autoturisme, numărul de mesaje fiind cu aproape 25.000 mai mare, conform datelor afişate de cele două site-uri.

OLX.ro afişa în data de 7 aprilie un număr total de 71.568 de anunţuri în categoria autoturisme, în timp ce platforma lajumate.ro afişa un număr de 95.902 anunţuri, conform datelor de pe fiecare platformă.

Platforma OLX.ro, operată de compania Allegro Online Services România, a pierdut poziţia de lider pe segmentul „autoturisme“ după numărul de anunţuri publicate după ce volumul de mesaje comerciale a intrat pe o tendinţă descendentă odată cu introducerea, la finele anului trecut, a plăţii obligatorii pentru publicarea de anunţuri în segmentul auto.

La data de 1 februarie OLX.ro afişa 68.917 anunţuri la categoria autoturisme, faţă de peste 70.000 la începutul lunii ianuarie, în timp ce site-ul rival Lajumate.ro, unde publicarea anunţurilor este gratuită, afişa 70.653 de anunţuri, faţă de aproximativ 40.000 în ianuarie.

La finele anului trecut preţul minim pentru publicarea unui anunţ în categoria auto a OLX.ro a devenit 4,8 euro la plata cu cardul online şi de 6 euro la plata prin SMS.

Publicarea anunţurilor este gratuită pe lajumate.ro.

OLX.ro, cea mai mare platformă de anunţuri de pe piaţa locală, este deţinută de grupul Naspers din Africa de Sud. În primul trimestru din acest an OLX.ro a anunţat că a obţinut venituri mai mari cu 450% faţă de anul precedent. Compania nu a precizat care a fost impactul introducerii plăţii obligatorii în categoria auto în evoluţia veniturilor. OLX.ro este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de anunţuri.

Platforma lajumate.ro este controlată de Intact Media Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO