Business Hi-Tech

Piaţa de găzduire web a crescut accelerat în 2020, pe fondul restricţiilor impuse de pandemie. ”În mai puţin de 1 an, criza generată de COVID-19 a produs o schimbare în modul în care majoritatea companiilor îşi desfăşoară activitatea altfel posibilă doar în ani”

Piaţa de găzduire web a crescut accelerat în 2020, pe...

Autor: Roxana Rosu

17.02.2021, 10:05 198

Companiile româneşti din grupul polonez R22, care deţin peste 30% din piaţa locală de hosting (găzduire web), au realizat afaceri anul trecut venituri recurente de peste 30 de milioane de lei (6,2 milioane de euro), în creştere cu 20%.

Grupul polonez este prezent în România prin intermediul companiei Blugento, specializată în furnizarea de soluţii de eCommerce bazate pe platforma Magento, şi 6 companii de găzduire web: NET Design (MXHost.ro), Web Class IT (XServers.ro), Top Level Hosting (TLH.ro), Găzduire WEB (Gazduire.ro), HostVision (HostVision.ro), RoSpot (Rohost.ro).

Piaţa de hosting a crescut în România pe măsură ce companiile şi-au extins prezenţa în online, proces accelerat în 2020 pe fondul pandemiei, iar comerţul a avut un salt ce a depăşit rapid media ultimilor ani, în contextul unei nevoi mai mari de domenii web, de găzduire web, de servere, de platforme online, de magazine online, de certificate SSL etc.

„În mai puţin de 1 an, criza generată de COVID-19 a produs o schimbare în modul în care majoritatea companiilor îşi desfăşoară activitatea altfel posibilă doar în ani. Consumatorii au făcut un shift rapid către online, iar companiile au răspuns accelerând procesul de digitalizare, cu accent mare pe calitate. Ne aşteptăm ca anul acesta investiţiile  în digitalizare să urmeze acelaşi trend, în încercarea companiilor de a rămâne competitive şi de a se dezvolta”, spune Adrian Chirută, Managing Partner R22 România şi fondator MxHost.

Pentru anul 2021, polonezii estimează o creştere de cel puţin 20% a afacerilor cumulate ale celor 7 companii din România. Firmele au împreună peste 80 de angajaţi şi prezenţă în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Bistriţa, administrând peste 100.000 de domenii active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO