Business Hi-Tech

Peste 50 de companii străine caută start-up-uri în care să investească la evenimentul TechVillage

Peste 50 de companii străine caută start-up-uri în...

Autor: Răzvan Botea

02.08.2018, 00:00 184

Aproape 50 de investitori internaţionali se vor întâlni cu 50 de start-up-uri din România, Republica Moldova şi Ucraina, în cadrul evenimentului TechVillage, care se va desfăşura în Orheiul Vechi din Republica Moldova, în prima întâlnire regională între start-up-uri şi investitori.

TechVillage îşi propune să creeze condiţii pentru sporirea investiţiilor străine şi atragerea companiilor pe piaţa IT din Republica Moldova.

Ucrainenii au lăsat deja o amprentă la Silicon Valley cu companii remarcabile precum WhatsApp (Jan Koum), PayPal şi Affirm (Max Levchin).

Pe de altă parte, printre succesele româneşti din zona de IT se numără Uipath, primul unicorn românesc, Clever Taxi sau Bitdefender, exemple care arată fără echivoc dezvoltarea industriei în România.

Prin comparaţie, activitatea investiţională din Republica Moldova este mult mai slabă, iar fondurile locale aproape lipsesc.

Republica Moldova încă face parte din categoria pieţelor nedezvoltate, fiind caracterizată de un volum foarte scăzut al investiţiilor în start-up-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO