Business Hi-Tech

Peste 40 de investitori caută la Bucureşti startup-uri din IT şi online pe care să le finanţeze

Peste 40 de investitori caută la Bucureşti startup-uri din IT şi online pe care să le finanţeze

Autor: Adrian Seceleanu

15.05.2012, 11:24 2625

Peste 40 de investitori din România, Bulgaria, Ungaria sau Polonia vor căuta la Bucureşti start-up-uri din IT, tehnologie şi online pe care să le finanţeze în cadrul unei noi ediţii a Venture Connect, unul dintre puţinele evenimente din România în cadrul căruia un antreprenor poate sta faţă în faţă cu un potenţial investitor.

Până în prezent, prin intermediul Venture Connect - un proiect demarat de casa de avocatură Biriş Goran, două start-up-uri locale au primit investiţii: în 2011 proiectul www.tjobs.ro, platformă de recrutare online a atras finanţare din partea lui Andreas Cser (business-angel Frasier Finance), Alexis Bonte şi Fundaţia Post-Privatizare, iar BITTNET Systems, furnizor de servicii de Network Training, a anunţat la începutul anului 2012 primirea unei investiţii din partea lui Răzvan Căpăţînă, business-angel român.

Antreprenorii care caută finanţare şi doresc să îşi prezinte afacerea în faţa a peste 40 de investitori din România, Bulgaria, Ungaria sau Polonia îşi pot depune proiectele până pe data de 20 mai.

Printre investitorii internaţionali confirmaţi se numără: Andreas Cser (Director Fraser Finance), Alexis Bonte (CEO eRepublik Labs Limited), Ondrej Bartos (Partner & Chairman of the Board at Credo Ventures), Gwidon Humeniuk (Member of the Board at Xevin Investments), Maxim Gurvits (New Europe Corporate Advisory), precum şi business-angels români.

"Succesul unei companii se bazează pe dezvoltarea produsului, care sunt obiectivele de business, precum şi pe înţelegerea deplină a pieţei căreia i se adresează. Cum tehnologia sau modul de a gândi o afacere pot fi învăţate, instruite sau chiar şi cumpărate, produl realizat de antreprenori are o valoarea experimentală: implică iteraţii, eşecuri sau multiple repoziţionări. Însă, pentru a contura o afacere scalabilă apreciată local şi în mediul internaţional, antreprenorii au nevoie de un ecosistem matur" a declarat Maxim Gurvits, Investment Banking Associate la New Europe Corporate Advisory.

"Alături de membrii Board-ului VentureConnect am încercat să aducem la Bucureşti investitori interesaţi de piaţa antreprenorială locală şi să creăm în acest mod contextul necesar afacerilor locale de a se dezvolta la nivel internaţional", a declarat Ana-Maria Andronic, Senior Associate Biriş Goran şi membru fondator al Fundaţiei VentureConnect.

Ediţia cu numărul 5 a Venture Connect va avea loc pe 31 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO