Business Hi-Tech

Peste 200 de infractiuni informatice pe 2003

16.02.2004, 00:00 17

Serviciile specializate din Romania au cercetat, anul trecut, peste 200 de infractiuni de natura informatica, din care jumatate au reprezentant licitatii electronice cu date false, spune Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).
O alta categorie bine reprezentanta a fost cea de comenzi on-line frauduloase de bunuri, care a reprezentat mai bine de 30% din cazuri. Din totalul infractiunilor descoperite, 10% au reprezentat acces neautorizat in diverse sisteme informatice, iar 10% au fost la un loc "scrisorile nigeriene", transmiterea de virusi, pornografia infantila si furtul de date de identitate.
"Dintre cazurile aflate in discutie, 75% sunt in faza urmaririi penale, 20% sunt in faza de judecata si in 5% dintre ele au fost pronuntate hotarari judecatoresti", se precizeaza in comunicat.
De asemenea, reprezentantii MCTI arata ca 80% din sesizari au fost primite din SUA, 10% din Europa, 5% din Romania si 5% din alte state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO