Business Hi-Tech

PayPoint şi-a crescut reţeaua locală de parteneri de 5 ori în 7 ani

PayPoint şi-a crescut reţeaua locală de parteneri de 5...

Autor: Ioana Nita

27.08.2015, 00:00 274
PayPoint România, subsidiara locală a grupului britanic cu acelaşi nume, a ajuns în decurs de şapte ani la peste 9.200 de magazine şi 97 de furnizori parteneri pe plan local, de peste cinci ori, respectiv şapte ori mai mult faţă de primul an de funcţionare pe piaţa locală - 2008. PayPoint este specializat în operarea de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, serviciile sale fiind disponibile în supermarketuri, minimarketuri, magazine mixte cu program de lucru prelungit din toată ţara. Compania are un portofoliu de servicii diversificat – transfer de bani, monedă electronică, plată rovinietă, salubritate, transport şi sercuritate şi plata facturilor de utilităţi, servicii telecom şi financiare. Cel mai utilizat serviciu este cel de plată a facturilor, acesta fiind de altfel şi serviciul cu care PayPoint s-a lansat pe plan local.În perioada aprilie 2014-martie 2015 PayPoint a intermediat peste 53,5 milioane de tranzacţii, faţă de doar un milion în primul an de funcţionare (aprilie 2008-martie 2009). Veniturile companiei s-au situat la 30,67 mil. lire sterline (circa 169 mil. lei) în intervalul aprilie 2014 - martie 2015, în creştere cu 8,5% faţă de anul fiscal anterior.
 
În primul trimestru fiscal al acestui an (aprilie-iunie 2015), PayPoint a continuat să adauge noi locaţii în reţeaua de magazine partenere. „În linie cu direcţia de până acum, şi începutul acestui an financiar a adus creşterea reţelei de comercianţi parteneri, indiferent că vorbim de magazine mici, de proximitate, sau de marile formate. Am lucrat în continuare la optimizarea reţelei la nivel naţional, vizând atât prezenţa în marile oraşe, cât şi în zone rurale lipsite de alternative de plată. La finalul primului trimestru al anului financiar (30 iunie 2015) reţeaua punctelor de plată PayPoint număra 9.272 magazine partenere“, a declarat Mugur Dogariu, managing director al PayPoint România. El a adăugat că de la începutul anului financiar curent compania a semnat şase noi acorduri de colaborare cu şase noi furnizori pe segmentul „plăţi facturi“, printre se numără Apa Canal SA Galaţi, Aparegio Gorj, Nextebank şi RWE Energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO