Business Hi-Tech

Pay Up Rom: 6 mil. euro in plati electronice

02.07.2008, 18:17 36

Compania de plati electronice Pay Up Rom va investi pana la finele anului 2009 suma de 6 mil. euro in dezvoltarea unei retele de 6.000 de terminale si introducerea de noi servicii de profil, a declarat Luis Janeiro, directorul general al grupului Pay Up. "Ne asteptam ca in 2010 sa obtinem profit", a spus el.
Potrivit reprezentantului companiei, piata din Romania este una dintre cele mai rapide si dinamice din Uniunea Europeana, care adopta cele mai noi curente si tehnologii mai repede decat alte state.
Conform studiului, in Romania aproape 40% din utilizatorii de servicii preplatite, respectiv 15 milioane de romani, utilizeaza reincarcarea electronica a creditului. Cifrele arata ca utilizatorii isi reincarca electronic contul prepay in supermarketuri - 32%, la reprezentantele companiilor de telefonie mobila - 31%, in magazine universale - 30% si in hipermarketuri - 27%.
Plata electronica a facturilor din Romania este de asemenea o piata importanta de explorat, fiind evaluata anual la 5,8 mld. euro si 180 de milioane de facturi emise, potrivit Pay Up. Reprezentantii Pay Up sustin ca societatea este pregatita sa proceseze tranzactii electronice de reincarcare pentru cartele preplatite de telefonie mobila, platforma informatica fiind deja operationala, iar contractele, cu operatorii de telefonie mobila deja semnate.
"Suntem deja in negocieri cu alte companii importante din Romania pentru distributia de credit (airtime) si plata facturilor, si intentionam sa punem la punct parteneriate cu banci, pentru a putea furniza servicii financiare inovatoare si la costuri reduse retailerilor si, totodata, pentru a putea fi alaturi de clientii nostri", a spus Janeiro.
In prezent, Pay Up Rom a semnat acorduri cu operatorii de telefonie mobila Orange si Vodafone pentru incarcarea cartelelor pre pay. Extinderea filialei locale Pay Up va fi sustinuta de dezvoltarea unei retele nationale de agenti de retail.
"In 2008, totalul personalului nostru va ajunge la 35-40 de angajati, dintre care cea mai mare parte se vor concentra pe vanzari, iar pana in 2009 vom avea 200 de salariati", a precizat country managerul Pay Up Rom, Pedro Gouveia. Pe piata locala mai activeaza Alphyra Romania si Pay Store, parte a grupului britanic PayPoint.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO