Business Hi-Tech

Paul Zarzără, UNIQA Asigurări: Alocăm un procent important din cifra de afaceri pentru zona de tehnologie. Investim într-un ecosistem de soluţii IT prin care să digitalizăm toate activităţile şi procesele specifice domeniul de asigurări

Compania UNIQA Asigurări, deţinută de grupul austriac UNIQA, investeşte constant un procent substanţial din cifra sa anuală de afaceri, de circa 500 mil. lei, în tehnologie, obiectivul său fiind de a digitaliza toate activităţile şi procesele specifice domeniului de asigurări - începând cu zona de evaluare a riscurilor şi până la partea de raportare către autoritatea care reglementează această piaţă pe plan local. Asigurătorul şi-a setat încă de acum câţiva ani un plan de digitalizare, lansând din iulie 2019 un asistent digital pentru daune, la care s-au adăugat până în prezent şi alte soluţii digitale precum portalul MyUNIQA şi soluţii digitale pentru zona corporate şi zona de parteneri.

„Filosofia noastră este de a crea un ecosistem digital şi de a democratiza accesul la serviciile de asigurare, fie că discutăm de tot ce înseamnă zona de vânzare de poliţe de asigurare, cât şi zona de despăgubiri de daune care pentru noi este o parte extrem de importantă în ceea ce facem zi de zi. Considerăm că suntem, cel puţin pentru zona de companii, un element cheie al continuităţii businessului şi avem un impact foarte mare în comunităţi, astfel că ne dorim să creăm un ecosistem complet - începând de la partea de evaluare a riscului, achiziţia unei poliţe de asigurare, managementul şi viaţa unei poliţe de asigurare, apariţia unui eveniment în baza unui risc asigurat şi modul în care interacţionăm pentru evaluarea prejudiciului şi plata rapidă a acestuia, servicii post daună pentru a ne asigura că avem nişte lecţii învăţate şi o zonă de învăţare şi de knowledge unde toate informaţiile sunt stocate, şi terminând cu zona de raportare către Autoritatea de Supraveghere Financiară care reglemen­tează piaţa unde rigoarea îşi spune cuvântul. Deci este un întreg ecosistem pe care îl urmărim end to end şi în care investim constant”, a declarat Paul Zarzără, membru în directoratul UNIQA Asigurări, în cadrul emisiunii speciale ZF dedicate Suplimentului de Soluţii IT.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.