Business Hi-Tech

„Pandemia” informatică din 2020. Analiză: Cele mai multe breşe de securitate în domeniul informatic au fost înregistrate în primul an al pandemiei de COVID-19

„Pandemia” informatică din 2020. Analiză: Cele mai...

Autor: Mediafax

16.02.2021, 15:32 80

Cele mai multe breşe de securitate în domeniul IT au fost înregistrate în 2020. Potrivit unui raport Redscan bug-urile de severitate ridicată şi critice identificate în 2020 depăşesc suma totală a vulnerabilităţilor raportate în urmă cu 10 ani.

Realizatorii raportului citat de Blogul din România al producătorului de soluţii de securitate Eset susţin că în 2020 s-au înregistrat mai multe breşe de securitate decât în orice alt an până în prezent. Raportul a fost realizat cu ajutorul datelor colectate de Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie (NIST) a Statelor Unite despre vulnerabilităţile şi expunerile comune.

Raportul Redscan a dezvăluit că anul trecut au fost raportate 18.103 de vulnerabilităţi, cele mai multe, 10.342, fiind clasificate ca severitate ridicată sau critică. De fapt, bug-urile de severitate ridicată şi critică dezvăluite în 2020 au depăşit suma totală a vulnerabilităţilor identificate în 2010.

Printre constatările cheie a fost creşterea defectelor de securitate care nu necesită nicio interacţiune cu utilizatorul. Acestea au reprezentat 68% din total.

„Profesioniştii din domeniul securităţii ar trebui să fie îngrijoraţi de faptul că mai mult de două treimi din vulnerabilităţile înregistrate în 2020 nu necesită nicio interacţiune a utilizatorului de niciun fel pentru a fi exploatată. Atacatorii care exploatează aceste vulnerabilităţi nici măcar nu au nevoie de ţintele lor pentru a efectua în mod involuntar o acţiune, cum ar fi să daţi click pe un link rău intenţionat într-un e-mail. Aceasta înseamnă că atacurile pot fi foarte uşor trecute cu vederea”, a avertizat Redscan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO