Business Hi-Tech

Panasonic: Vizam 10% din piata locala de camere foto digitale

14.10.2005, 19:10 18

Piata romaneasca de camere foto digitale s-a dublat ca si incasari fata de anul trecut, iar Panasonic Romania a ajuns la 30 septembrie la o cota de circa 8%, fata de circa 2% cat avea la 31 martie 2005, conform estimarilor interne, care nu sunt sustinute de alte studii independente, a declarat Bobby Durbac, marketing manager al Panasonic Romania.

La cresterea vanzarilor a contribuit foarte mult erodarea preturilor observata in ultimul timp. Pe de o parte este vorba de ieftinirea continua a componentelor si aparitiei de camere foto entry-level de la producatori mici, iar pe de alta parte de modificarile legislative, care au dus la eliminarea accizelor la echipamentele foto digitale, care reprezentau circa 30% din pretul produsului, a spus el.

"Pentru martie 2006 ne propunem atingerea unei cote de piata de 10% pe piata din Romania", a precizat Bobby Durbac. El a apreciat ca acest lucru nu este tocmai usor, dat fiind faptul ca piata locala este caracterizata de o puternica orientare spre pret. "Clientii nostri inteleg ca suma platita in plus este de fapt mica in comparatie cu avantajele tehnologice", a explicat el.

Toate camerele foto digitale de la Panasonic inglobeaza sistemul de stabilizare a imaginii (Mega OIS - optical image stabilizer), procesorul de imagine Venus Engine, iar majoritatea au lentile Leica. Meniul de optiuni al camerelor foto a fost imbunatatit, fiind incluse noi moduri si explicatii pentru fiecare optiune, pentru a realiza cea mai buna imagine posibila. De asemenea, viata bateriei a fost imbunatatita pentru toate produsele. Oficialii Panasonic au prezentat ieri noile FX8 si FX9, de 5 si 6 megapixeli, cu zoom optic 3X si digital de 4X. Sunt deja produse de lifestyle, cu culori diferite, mat sau sidefat, variantele imbunatatite ale FX7, cea mai bine vanduta camera din Japonia pe 2004.

Noul LX1 este prima camera foto din lume care realizeaza instantanee in formatul 16:9 pentru cei care vor sa vizualizeze imaginile pe televizoarele cu ecrane plane. Este o camera de 8,4 megapixeli, cu zoom optic 4X si digital 4X, joystick de control imprumutat de la camerele video si alte asemenea componente high-end.

Modelul de top, FZ30, este urmasul camerei premiate de EISA (European Image and Sound Association) in august, FZ20. Are un zoom optic de 12x, digital de 4X, senzor de 8 megapixeli si o functie speciala extra-zoom care ajunge la 15,3X, scazand capacitatea senzorului la 5 megapixeli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO