Business Hi-Tech

Ovidiu Ghiman, Telekom: Preţurile au atins un nivel sub care nu mai pot să scadă

Ovidiu Ghiman

Ovidiu Ghiman

Autor: Adrian Seceleanu

13.10.2016, 00:07 3128

Preţurile de pe piaţa locală de co­mu­nicaţii au coborât până la un nivel sub care nu mai pot să scadă, iar în aces­te condiţii ceea ce se va întâmpla în anii următori va fi ca utili­zatorii să primească mai multe servicii pentru banii pe care îi plătesc deja operatorilor.

„Piaţa s-a aşezat la un nivel de preţ sub care cred că este foarte greu să mai mer­gem, am atins un nivel sub care piaţa nu mai poate să scadă. Ceea ce se va în­tâm­pla este că utilizatorii vor avea acces la mai multe ser­vicii în preţurile pe care le plă­tesc deja“, a declarat Ovidiu Ghi­man, director executiv comercial pe seg­mentul business în cadrul grupului Tele­kom România, la conferinţa Inter­national Digital Forum, organizată de Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale.

În acest context, operatorii îşi vor folosi în comun, din ce în ce mai mult, reţelele de comunicaţii, a adăugat Ghiman. „România a avut o dezvoltare mult mai lentă faţă de celelalte ţări în ce priveşte partajarea reţelelor. Cred că într-o li­mi­tă mai are sens să inves­teşti în infrastructură în Ro­mâ­nia, însă trendul major către care m-aş uita este cel al partajării de re­ţe­le de către operatori şi cred că vom vedea o acce­le­rare a aces­tui trend şi pe fondul fap­tului că în România con­ver­genţa este o chestiune critică. Pachetele fix-mobil sunt un lucru pe care clienţii îl cer, pe care toţi operatorii şi-l doresc şi atunci se uită la modalităţi prin care pot să ajungă să le propună clienţilor pachete convergente cât mai repede şi în modul cel mai economic cu putinţă“.

Telekom a semnat două acorduri de partajare a reţelelor cu Orange, prin care cei doi operatori îşi oferă acces la reţeaua de fibră optică, respectiv mobilă 4G. Folosindu-se de acest acord, Orange a început să ofere pachete fix-mobil. Celălalt acord major de partajare a reţelelor de pe piaţa locală a fost semnat între Orange şi Vodafone în anul 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO