Business Hi-Tech

Ovidiu Ghiman, Telekom: Aşteptăm Orange şi Vodafone să intre pe fix-mobil, să „jucăm cu aceleaşi arme“. Când vinzi doar servicii mobile „cerul poate părea puţin mai albastru“

Ovidiu Ghiman, Telekom: Aşteptăm Orange şi Vodafone...

Autor: Adrian Seceleanu

17.05.2018, 15:02 28580

Achiziţia companiei de cablu UPC de către Vodafone şi o eventuală mutare mai determinată a Orange, liderul pieţei de telefonie mobilă, către zona de servicii fixe ar reprezenta o evoluţie „binevenită“ la nivelul industriei locale de telecom, pentru că atunci toţi jucătorii ar experimenta situaţii de o complexitate asemănătoare şi s-ar confrunta şi cu o bază de costuri relativ similară, a spus Ovidiu Ghiman, directorul comercial pe segmentul business al Telekom România. 

”Când ai doar operaţiuni de telefonie mobilă „cerul ţi se poate părea mai albastru“, a punctat Ovidiu Ghiman, unul dintre cei mai puternici oameni din echipa de conducere a grupului Telekom România, care a fost implicat direct în ultimii ani în procesul de integrare dintre fostele companii Cosmote şi Romtelecom, una dintre cele mai complexe şi dificile operaţiuni de acest tip de pe piaţă. Rivalii noştri din mobil vor vedea că adăugarea de servicii fixe şi procesele de integrare nu sunt deloc atât de simple pe cât par, le-a transmis practic printre rânduri Ghiman.

 „Vodafone şi Orange intră tot mai puternic în fix, ştim cu siguranţă că este o experienţă complexă pentru ei, din experienţă proprie ştim că este o experienţă complexă pentru ei, dar eu cred că este o experienţă binevenită. Pentru că de abia intrând şi ei în businessul de fix jucăm cu toţii cu aceleaşi arme. Şi cu aceleaşi provocări. Businessul de mobil singur este un business prin natura lui mai simplu, prin natura lui îţi dă mai puţine bătăi de cap şi prin natura lui cerul poate părea puţin mai albastru. Businessul integrat fix-mobil este mai complex, cu mai multe provocări, cu o altă bază de costuri, şi vrei nu vrei vezi cerul altfel. Şi eu mă bucur că concurenţii noştri fac acest pas. Este binevenit şi pentru clienţi şi pentru piaţă ca ei să aibă o experienţă de fix.“

Vodafone estimează că va primi undă verde de la autorităţile de reglementare pentru preluarea UPC abia la jumătate anului viitor, moment din care va putea demara practic formalităţile de integrare. Până la obţinerea acordului pentru achiziţie, UPC va continua să funcţioneze complet independent de Vodafone.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO