Business Hi-Tech

Orange vrea să lanseze o bancă pentru dispozitive mobile anul următor în Franţa, ulterior în Europa

Orange vrea să lanseze o bancă pentru dispozitive...

Autor: Marius Oncu

05.01.2016, 12:23 2920

Pentru a crea Orange Bank, grupul francez ar putea prelua, în urma negocierilor, o participaţie de 65% la Groupama Banque.

Intrarea în acţionariatul Groupama Banque ar permite operatorului telecom să utilizeze infrastructura operaţională a acesteia pentru lansarea Orange Bank, se arată într-un comunciat al grupului francez.

Parteneriatul dintre cele două companii va beneficia de aportul reţelei de magazine a Orange, dar şi de cel al sucursalelor Groupama, şi ale subsidiarei Gan a grupului financiar.

"Lansarea «Orange Bank» este planificată pentru 2017 în Franţa, urmată de alte pieţe europene, precum Spania sau Belgia. Serviciile oferite vor acoperi toate serviciile bancare standard, economisire, creditare, dar şi asigurări", se arată în comunicat.

Conform unui plan lansat anul trecut de Orange, grupul vrea să-şi diversifice operaţiunile, iar până în 2018 să ajungă la venituri din servicii financiare de 400 de milioane de euro.

Orange operează furnizează deja servicii financiare prin intermediul "Orange Money" în Orientul Mijlociu şi Africa, iar recent a lansat "Orange Finanse" în Polonia.

Grupul Orange este prezent în 28 de ţări, iar la finele lunii septembrie avea 263 de milioane de clienţi, inclusiv 200 de milioane de clienţi pentru serviciile mobile. În România, Orange este cel mai mre operator telecom.

Groupama Banque, parte a grupului financiar Groupama, avea la finele anului trecut 530.000 de clienţi, depozite de peste 2,1 miliarde de euro şi un sold al creditelor de aproximativ 2 miliarde de euro. În România, grupul este prezent prin Groupama Asigurări. Groupama a intrat pe piaţa locală în 2007, după ce a achiziţionat integral pachetul de acţiuni al BT Asigurări, în urma unei tranzacţii de 100 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO