Business Hi-Tech

Orange vinde un singur abonament la net pentru mai multe echipamente

Autor: Adrian Seceleanu

09.05.2011, 23:35 559

Orange, numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă, alansat abonamentul Colibri Mix, un serviciu care oferă acces mobilla internet atât pentru smartphone, cât şi pentru tabletă saulaptop.

"Clienţii pot avea acces la internet mult mai uşor, fără aîncheia mai multe abonamente, ci utilizând unul singur, valabilpentru toate dispozitivele. Colibri Mix oferă clienţilor accesmobil la internet pe două cartele SIM, una pentru fiecaredispozitiv: o cartelă SIM care poate fi folosită pentru conectareala internet a laptopului sau a tabletei şi o cartelă SIM care aredeja activat un abonament de voce şi care poate fi folosită pentruco­nectarea la internet a smartphone-ului", spune Orange.

"Lansarea noului abonament de internet mobil Colibri Mixreprezintă o adaptare a ofertei noastre la necesităţile clienţilorde acces la internet. Din ce în ce mai multe persoane folosesc înactivităţile lor multiple dispozitive portabile pentru a se conectala internet oriunde s-ar afla.Viziunea noastră este aceea că, maidevreme sau mai târziu, toate dispozitivele portabile de tiptelefon, laptop sau tabletă vor beneficia de conectare mobilă lainternet", a declarat Bogdan Răuţă, Mobile Data Propo­sitionManager Orange România.

Noul abonament oferă un singur volum de trafic inclus cu oviteză de acces de până la 21,6 Mbps, ce poate fi utilizat înfuncţie de preferinţele şi necesităţile clienţilor, pentrusmartphone şi tabletă sau laptop. Din portofoliul Colibri Mix facparte patru tipuri de abonamente, ce diferă între ele în func­ţiede traficul inclus: Colibri Mix 11 (11 euro) cu trafic inclus de 1GB, Colibri Mix 14 (14 euro) cu trafic inclus de 2 GB, Colibri Mix19 (19 euro) cu trafic inclus de 6,5 GB şi Colibri Mix 39 (39 deeuro) cu trafic inclus de 15,5 GB. Toate tarifele includ TVA.

Ultimele trei tipuri de abonamente Colibri Mix includ opţiuneaCost Con­trol, prin care, după depăşirea traficului inclus,clienţii au trafic nelimitat la o viteză de până la 128 Kbps şigaranţia că nu plătesc nimic suplimentar faţă de abo­­namentullunar. Clienţii pot păstra viteza de navigare ridicată (până la21,6 Mbps) şi după depăşirea traficului inclus, prin activarea uneiopţiuni de trafic suplimentar de 1 GB, cu 3 euro. De asemenea,împreună cu abonamentele Co­li­bri Mix, clienţii pot achiziţiona lapre­ţuri subvenţionate smartphone-uri, tablete sau laptopuri:telefonul LG Opti­mus Black de la 79 euro, tableta Sam­sung GalaxyTab de la 199 euro sau laptopul Acer Aspire de la 249 euro.

Orange a obţinut în trim. 1 venituri de 30,6 mil. euro dinserviciile non-voce. Veniturile totale au fost de 222 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO