Business Hi-Tech

Orange va deschide nouă laboratoare 5G care vor permite punerea în aplicare a proiectelor 5G. Unul dintre laboratoare va fi în Bucureşti, în cadrul Universităţii Politehnica

Orange va deschide nouă laboratoare 5G care vor permite...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.02.2021, 18:12 105

Orange, liderul pieţei locale de telecom, a anunţat că va deschide nouă laboratoare Orange 5G, care vor permite dezvoltatorilor şi jucătorilor de pe piaţa internaţională să îşi pună în aplicare proiectele ce au la bază tehnologia 5G, potrivit reprezentanţilor.

„În prima jumătate a anului 2021 mai multe laboratoare 5G se vor deschide în regiuni din Europa în care Orange este prezentă”, au transmis reprezentanţii Orange.

Unul dintre aceste laboratoare va fi deschis în Bucureşti, dezvoltat în urma unui parteneriat cu Institutul de Cercetare "CAMPUS" din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB).

„Noul spaţiu este unul dintre proiectele care marchează un efort comun al Orange România şi al UPB de a susţine proiecte de business, cercetare şi inovare.”

De asemenea, În Belgia, laboratorul va fi situat lângă Campus Orange Industry 4.0 din portul Anvers.

O altă piaţă vizată este cea din Franţa, unde au fost alese şapte locaţii pentru laboratoare Orange 5G.

„Laboratorul 5G Orange din Chatillon, regiunea Parisului, a fost inaugurat. Altele vor fi înfiinţate în Lille, Lyon-Charbonnieres, Marseille, Paris-La Defense, Rennes şi Toulouse”, a spus Michäel Trabbia, chief technology and innovation officer în cadrul Orange.

Potrivit unui studiu dezvoltat de grupului Orange în parteneriat cu GlobalWebIndex, aproximativ 72% dintre companii se aşteaptă ca operatorul cu care lucrează să le ofere suport 5G pentru a testa, experimenta şi dezvolta în avans soluţii ce au la bază această tehnologie.

„Credem că 5G va conduce concurenţa în afaceri şi dezvoltarea regională. A avea o prezenţă locală aproape de aceşti jucători este cheia pentru a sprijini transformarea digitală a actorilor economici să profite de potenţialul 5G", a adăugat  Michäel Trabbia.

În plus, o provocare 5G pentru start-up-uri şi anterprenori la început de drum va începe în Spania la sfârşitul lunii februarie, mai anunţă operatorul.

„Provocarea va fi dezvoltarea de noi aplicaţii. Câştigătorii vor fi susţinuţi de Orange 5G Lab, iar aceştia vor avea inclusiv acces la experţi şi echipamente 5G.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO