Business Hi-Tech

Orange şi-ar putea finanţa operaţiunile din Europa prin vânzarea activelor din Africa şi Orientul Mijlociu

Orange şi-ar putea finanţa operaţiunile din Europa...

Autor: Florentina Dragu

09.10.2014, 16:29 230

Planul este în faza incipientă, iar Orange nu a stabilit încă detaliile privind valoarea fondurilor care ar putea fi atrase sau data lansării ofertei, potrivit unui purtător de cuvânt al operatorului de telefonie.

Orange se confruntă cu o lipsă de lichidităţi, ca urmare a tarifelor reduse în contextul unei competiţii acerbe pe piaţa europeană, iar vânzarea participaţiilor pe care le deţine la companii de telefonie din Africa şi Orientul Mijlociu i-ar oferi fonduri suficiente pentru a reduce datoriile şi a face noi achiziţii.

Operatorul de telecomunicaţii a vândut în ultimii ani o serie de active din Republica Dominicană şi Elveţia, iar CEO-ul Stephane Richard a declarat recent că Orange doreşte să îşi extindă prezenţa pe pieţele din Europa, precum Spania şi România. Luna trecută, compania a înaintat o ofertă de cumpărare de 3,4 miliarde de euro furnizorului spaniol de Internet şi telefonie mobilă Jazztel.

Vânzările Orange în Africa şi Orientul Mijlociu au crescut cu 9%, la 1,1 miliarde de euro, în trimestrul trecut, faţă de un declin de 4,2% înregistrat în Franţa, cea mai mare piaţă a companiei de telefonie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO