Business Hi-Tech

Orange: internet integrat cu o centrala telefonica

28.11.2007, 17:48 104

Orange Romania va lansa pe piata locala un echipament destinat companiilor mici, prin care vor fi furnizate atat servicii de acces la internet, cat si de gestionare a apelurilor.
Practic, echipamentul care permite accesul la internet include si un soft care joaca rolul unei centrale telefonice, asigurand servicii precum managementul apelurilor (redirectionare, transfer), un plan intern de numerotatie, casuta vocala, permitandu-le companiilor mici sa administreze intern, prin intermediul unei interfete accesibile dintr-un browser internet, serviciile de telefonie. Oferta este destinata companiilor care vor utiliza intre 3 si 20 de posturi telefonice.
Echipamentul, denumit Switchbox, este utilizat impreuna cu telefoane compatibile cu telefonia prin internet si va fi disponibil in primul trimestru din 2008 in Polonia si pe termen mediu si in Romania.
In viitor, Orange va lansa pe piata locala si o suita de comunicatii care le va permite utilizatorilor de servicii de acces internet din mediul de business sa-si administreze de pe orice calculator sau de pe telefonul mobil agenda, lista de contacte, fisiere si alte informatii.
Practic, aplicatia le va permite clientilor Orange sa acceseze printr-un echipament conectat la internet informatii precum lista de contacte, adrese e-mail sau postale, numere de telefon, anumite fisiere si sa initieze rapid apeluri telefonice, sesiuni de chat sau trimiterea unui fax. Orange intentioneaza sa integreze pe viitor aceste servicii si cu harti digitale.
Cele doua produse mentionate fac parte dintr-o lista de 21 de servicii sau echipamente pe care Orange intentioneaza sa le lanseze in anii urmatori in tarile in care este prezenta si care au fost prezentate de oficialii operatorului in Paris. Lista de servicii si produse include un soft pentru achizitia de muzica online si gestionarea pieselor muzicale stocate in format digital, care va fi lansat in Romania in S1 2008.
Totodata, oficialii France Telecom au anuntat ca intentioneaza sa comercializeze 100.000 de dispozitive iPhone pana la sfarsitul anului. Telefonul mobil Apple urmeaza a fi lansat maine in Franta, la un pret de 399 de euro, impreuna cu un contract pe doi ani pentru un abonament minim de 49 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO