Business Hi-Tech

Orange cumpara un site de anunturi de mica publicitate

06.03.2008, 20:40 18

France Telecom, unul dintre primii operatori de telefonie fixa si mobila din Europa, a preluat integral compania franceza Cityvox, care administreaza un portal online de anunturi publicitare, au anuntat oficialii France Telecom. Acestia nu au dorit sa ofere detalii despre aspectele financiare.
Cityvox administreaza patru site-uri care ofera utilizatorilor informatii despre hoteluri, restaurante, concerte sau filme ce ruleaza in cinematografe din Europa. Conform propriilor estimari, portalul atrage 2,2 milioane de utilizatori unici in fiecare luna si are circa 350.000 de colaboratori. Cityvox, fondata in 1999, a administrat in ultimii ani si site-ul de anunturi publicitare al diviziei de telefonie mobila Orange a France Telecom, iar din anul 2002 lucreaza cu Orange Publicite, gestionand vanzarile de spatiu publicitar.
Potrivit reprezentantilor France Telecom, achizitia Cityvox face parte din strategia Orange de dezvoltare. Aceasta urmareste diversificarea ofertei de servicii pe internet si cresterea numarului total de vizitatori ai portalurilor sale. Oficialii operatorului francez anticipeaza cresterea veniturilor publicitare ale Orange, pe masura ce portalul va reusi sa atraga mai multi cumparatori de publicitate locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO