Business Hi-Tech

Orange Business Services: Cele mai multe incidente de securitate cibernetică au fost anul acesta în retail, iar ca tip de atac au dominat cele de tip ransomware, care reprezentau doar 3% în urmă cu doi ani

Orange Business Services: Cele mai multe incidente de...

Autor: Roxana Rosu

25.11.2021, 12:29 86

Provocările ce ţin de securitatea cibernetică au crescut semnificativ în ultimul an pe măsură ce multe companii au migrat spre moduri de lucru hibrid sau remote şi şi-au transformat modelul operational, iar tipul de riscuri s-a modificat şi el în ultimii ani, potrivit raportului Business Internet Security realizat de Orange Business Services.

Astfel, dacă în 2019 atacurile de tip ransomware reprezentau doar 3% din totalul incidentelor detectate, în 2021 acestea sunt cele mai întâlnite atacuri şi reprezintă 31% din total. Ele vizează în special sectorul sănătăţii şi instituţiile publice pentru a compromite sistemele informatice.

Pe locul doi, însumând 29%, se află atacurile de tip phishing, mai ales prin intermediul campaniilor de SMS, Whatsapp şi email. Principalele victime ale acestor incidente au fost în acest an clienţii instituţiilor bancare şi cei din retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO