Business Hi-Tech

Orange atacă pe piaţa de servicii financiare mobile şi cu un card de credit Visa. Haris Hanif, CEO, Orange Money: Va fi un produs ancoră pentru companie

Haris Hanif

Haris Hanif

Autor: Adrian Seceleanu

28.01.2021, 00:07 682

Orange, liderul pieţei locale de telecom, cu afaceri anuale de 1,3 mld. euro, care este pe cale să înghită în acest an şi fostul Romtelecom într-o tranzacţie de aproape 300 mil. euro, a intrat şi pe piaţa cardurilor de credit - o mutare în premieră pentru un jucător din piaţa de telecom – ca parte a unui plan pe termen lung de a deveni un jucător „de masă“ pe zona servi­ciilor financiare digitale pe mobil.

„Nu anunţăm numărul de cli­enţi pe care îi ţintim, dar acesta este un produs foarte important pentru noi, va fi un produs an­coră, veţi auzi foarte mult des­pre el în pe­rioada următoa­re. Sperăm că mulţi clienţi vor migra la acest instru­ment de plată“, a de­clarat într-o conferinţă de presă online Haris Hanif, ban­che­rul recrutat de lide­rul pieţei lo­cale de telecom să-i con­ducă expansiunea în lu­mea ser­viciilor financiare mobile.

Cardul de credit lansat împreu­nă cu Visa oferă acces la sume de la 1.600 de lei până la 60.000 de lei, cu o dobândă de 25% - în linie cu ofertele băncilor „clasice“ de pe piaţă.

Orange se diferenţiază prin posibilitatea de a controla digital, prin aplicaţia mobilă, funcţii avansate legate de card dar şi prin apropiata lansare a unui proces integral digital de obţinere a cardului.

Lansat la finele anului 2016, Orange Money are peste 250.000 de clienţi. Ţinta pentru cardul de credit o repre­zin­tă toţi clienţii Orange, dar apoi şi restul pieţei (utilizatori care nu au servicii de comunicaţii de la companie). „În prima fază cardul este disponibil doar clienţilor Orange iar în faza a doua ne-am propus să deschidem serviciul şi către alţi utilizatori. Lucrăm şi ne dorim să avem acest proces de extindere cât mai curând, lucrăm la acest lucru“, a explicat Şerban Negrescu - head of product management în cadrul Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO