Business Hi-Tech

Orange a livrat peste 140.000 de tablete pentru elevi în programul naţional „Şcoala de acasă”

Orange a livrat peste 140.000 de tablete pentru elevi în...

Autor: Adrian Seceleanu

16.12.2020, 00:00 161

Orange, liderul pieţei locale de telecom, a livrat peste 140.000 de tablete în cadrul programului naţional „Şcoala de acasă”, a anunţat compania. „Ca furnizor în două dintre cele trei licitaţii organizate sub coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC), la nivel naţional, Orange a transmis către inspectoratele şcolare din 24 de judeţe (ISJ-uri) tablete conectate la internet nelimitat.

Echipamentele vor veni în sprijinul copiilor din aproximativ 10.000 de unităţi de învăţământ, care vor putea să ia parte la cursuri online, să păstreze legătura cu profesorii şi să continue procesul educaţional în contextul pandemiei.“ În programul „Şcoala de acasă”, în judeţele în care Orange este furnizor, elevii şi părinţii primesc, în comodat, tablete Vonino Magnet G30 sau G50, împreună cu o husă de protecţie şi internet nelimitat pentru 24 de luni.

Tabletele au suita educaţională instalată şi sunt conectate la un soft de management al device-urilor (MDM). Soft-ul MDM furnizat de Orange permite o gestionare centralizată a echipamentelor, la nivel de ISJ, accesarea aplicaţiilor pentru şcoală online şi securizarea tabletelor împotriva fraudei sau înstrăinării”, conform Orange.

“Profesorii, elevii şi părinţii au fost nevoiţi în contextul crizei sanitare să schimbe modul tradiţional de desfăşurare a şcolii cu unul la distanta, in cea mai mare parte digital. Este un efort extraordinar de adaptare pe care îl felicit şi îl admir. Rolul nostru, ca partener tehnologic, a fost să găsim echipamentele şi soluţiile de conectivitate, care sa răspunda nevoilor, să se incadreze in bugetul oferit si să permită continuarea cursurilor online. Dacă în unele şcoli sau oraşe s-au găsit alternative la nivel local, multe familii din România au avut nevoie de sprijinul autorităţilor pentru continuarea cursurilor online. De aceea am salutat programul naţional “Şcoala de acasă” şi întreaga echipă Orange a făcut eforturi extraordinare, pentru ca toţi copiii să aibă acces la educaţie şi în noile condiţii. Ne bucurăm să continuăm şi prin acest proiect implicarea de peste 20 de ani a Orange în proiecte educaţionale” a declarat Florin Popa, Director Business to Business Orange România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO