Business Hi-Tech

Oracle a marit oferta si va prelua PeopleSoft

14.12.2004, 00:00 21

Producatorul american de software pentru afaceri PeopleSoft a acceptat o oferta imbunatatita, de 10,3 miliarde dolari (7,83 miliarde euro), inaintata de compania rivala Oracle Corporation, dupa 18 luni de negocieri de preluare, relateaza presa internationala.
Noua oferta Oracle, de 26,5 dolari pentru o actiune, a fost aprobata de consiliile directoare ale celor doua companii. Anterior, pretul oferit de Oracle era de 24 de dolari pe actiune.
Tranzactia ar trebui sa fie finalizata la inceputul lunii ianuarie. Aceasta va fi cea mai mare achizitie realizata de compania americana.
Oracle a incercat inca din iunie 2003 sa preia compania PeopleSoft, pornind de la un pret de 16 dolari pe actiune, adica 5,1 miliarde dolari (3,8 miliarde de euro).
"Aceasta fuziune va functiona pentru ca vom avea mai multi clienti, ceea ce ne va spori capacitatea de a investi mai mult in dezvoltarea de aplicatii noi", a afirmat directorul executiv al Oracle, Larry Ellison.
In plus, reprezentantii companiei au aratat ca preluarea PeopleSoft va permite Oracle sa faca fata mai bine concurentei din partea companiei germane SAP AG si a celei americane Microsoft.
"Este vorba de un punct de cotitura pentru intreaga industrie de software de business", a declarat copresedintele Oracle, Charles Phillips.
Pentru trimestrul al doilea al anului fiscal, respectiv lunile septembrie-noiembrie, Oracle a raportat un profit net de 815 milioane dolari (619,6 milioane euro), fata de 617 milioane dolari (469 milioane euro) in urma cu un an.
Incasarile companiei au urcat cu 10%, atingand 2,76 miliarde dolari (2,09 miliarde euro), comparativ cu 2,5 miliarde dolari (1,9 miliarde euro) in 2003, peste estimarile analistilor. Veniturile din vanzarea produselor software au crescut cu 13%, in timp ce rezultatele din servicii s-au marit cu 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO