Business Hi-Tech

Optima Group, dezvoltator de soluţii software şi servicii B2B, înfiinţează un Board of Advisors şi cooptează un antreprenor francez şi doi români. „Decizia a fost luată pentru extinderea prezenţei la nivel internaţional”

Optima Group, dezvoltator de soluţii software şi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.02.2024, 17:46 96

Optima Group, dezvoltator de soluţii software şi servicii B2B de inventariere stocuri şi active, cu afaceri de peste 16,4 mil. lei (peste 3,2 mil. euro) în 2022 - ultimul an pentru care există date publice-, anunţă înfiinţarea unui Board of Advisors, au transmis reprezentanţii companiei. În noul board of advisory au fost cooptaţi Frédéric Marchal, un antreprenor francez (fondatorul Ivalis Group, companie specializată în servicii de inventariere şi externalizare), Şerban Roman, un investitor cu experienţă de peste 20 de ani în investiţii şi consilii de consultanţă, şi Paul Micheş, un executiv cu peste 30 de ani în domeniu.

„Decizia de a înfiinţa un Board of Advisors este pentru extinderea prezenţei la nivel internaţional, după mai mulţi ani de creştere organică pe piaţa locală”, a spus Gabriel Chiva, fondator Optima Group.

Planurile pentru 2024 includ investiţii în dezvoltarea produselor şi serviciilor proprii, rebranding-ul companiei şi demararea procesului de extindere prin stabilirea de echipe de vânzări şi implementare în diferite ţări.

„Printre priorităţile stabilite se numără dublarea cifrei de afaceri la fiecare doi ani, extinderea prezenţei la nivel internaţional şi atragerea pe termen mediu si lung a unor investitori pentru expansiunea companiei.”

Potrivit sursei citate, alături de Gabriel Chiva şi de echipa de management, cei trei noi membri ai Board of Advisors îşi propun extinderea rapidă a portofoliului de clienţi şi prezenţei la nivel european. Obiectivul strategic este ca Optima Group să atingă o valoare de piaţă de 100 milioane euro în cinci ani şi pivotarea de la o companie de soluţii şi servicii la una de tehnologie şi inovaţie.

Cu peste 200 de companii in portofoliu din sectoare precum retail, FMCG, bănci, utilităţi si telecom, Optima Group este pregatită pentru următorul nivel de dezvoltare. Compania acoperă în prezent aproximativ 80% din piaţa de inventariere digitală a activelor şi stocurilor.

Cine sunt cei trei membri din Board of Advisors

Frédéric Marchal, fondatorul Ivalis Group, companie specializată în servicii de inventariere şi externalizare, şi-a adus contribuţia la poziţionarea companiei sale ca al doilea jucător de top în Europa, până la momentul achiziţiei de către RGIS, lider global în industria de inventar. Cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniu, Frédéric îşi îndreaptă acum expertiza către Optima Group, unde are un rol cheie în dezvoltarea strategiilor de internaţionalizare pe termen mediu şi lung. A avut roluri executive în diverse companii din sectoarele imobiliar, de investiţii şi componente electrice şi, în prezent, participă activ ca membru al consiliului de administraţie al unei companii din sectorul electronicelor.

Şerban Roman are peste 20 ani de experienţă în zona de capital privat, coordonând procesul de evaluare, dezvoltarea de strategii, finanţare, pregătirea şi execuţia procesului de exit pentru companii din România. A ocupat poziţii semnificative, inclusiv Vicepreşedinte & Country Director pentru România la Enterprise Investors şi a deţinut mai multe roluri în board-uri de advisory pentru companii locale cunoscute precum Profi, Noriel, Arobs sau City Grill.

Paul Micheş aduce în board of advisory o experienţă strategică de leadership, acumulată atât la nivel naţional, cât şi global. Cu peste trei decenii de expertiză profesională, el a demonstrat în mod constant capacitatea sa de a gestiona medii de afaceri complexe şi de a conduce organizaţiile către o creştere durabilă. Experienţa şi perspectiva sa strategică vor juca un rol esenţial în ghidarea Optima Group către atingerea obiectivelor sale ambiţioase, îndrumând direcţia strategică a companiei şi susţinând planurile de extindere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO