Business Hi-Tech

Operatorul Netcity, reţeaua subterană de fibră optică din Bucureşti: Operatorii de telecom înregistrează întârzieri ce depăşesc 2 ani în migrarea reţelelor proprii în subteran şi dezafectarea cablurilor aeriene

Netcity Telecom, compania care administrează Netcity - reţeaua subterană de fibră optică din Bucureşti - şi care este parte a grupului local E-INFRA, susţine că operatorii de comunicaţii au întârzieri semni­ficative în migrarea de la ca­blurile aeriene spre infra­structura îngropată şi dezafecta­rea cablurilor aeriene.

„Discuţiile despre migrările în subteran ale cablurilor aeriene deţinute de operatorii de telecomunicaţii se referă la cei peste 500 de km de reţea Netcity complet funcţională, construită începând cu 2018, pentru care operatorii înre­gistrează întârzieri ce depăşesc 2 ani în migrarea reţelelor proprii în subteran şi dezafectarea cablurilor aeriene. Întâr­zierea acestor migrări, peste termenul maxim de 4 luni prevăzut legal, îngreu­nează extinderea proiec­tului Netcity şi expune bucu­reştenii la riscul întreruperii serviciilor. (…) Din cei peste 1.750 km de canalizaţie subterană, pentru circa două treimi, cablurile aeriene au fost deja dezafectate de pe stâlpi, îmbunătăţind aspectul urban al majorităţii arterelor Capitalei, incluzând atât bulevarde cen­trale, precum Unirii, Magheru, Kiseleff, dar şi căi majore de acces în oraş, precum Iuliu Maniu, Giurgiului sau Petri­cani“, au precizat reprezentanţii companiei.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.