Business Hi-Tech

Operatorul de televiziune prin satelit Focus Sat a avut în 2018 pierderi de 1,5 mil. lei la afaceri de 103 mil. lei

Operatorul de televiziune prin satelit Focus Sat a avut...

Autor: Adrian Seceleanu

12.07.2019, 09:32 437

Operatorul de servicii de televiziune prin satelit Focus Sat, cu un portofoliu de aproximativ 300.000 de clienţi pe piaţa locală, a înregistrat în 2018 o pierdere netă de 1,5 milioane de lei, cea mai mică înregistrată în cei 14 ani ani cât firma a fost în proprietatea gigantului american din industria de cablu Liberty Global (UPC), conform da­telor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Pu­blice.

Compania nu a înregistrat niciodată profit de la în­fiinţare până în 2018, conform datelor de la Finanţe. UPC a cumpărat Focus Sat România în 2005 şi a vândut com­pania la finele anului trecut, în decembrie, gru­pului M7 din Luxemburg, în condiţiile în care grupul bri­tanic Vodafone nu a dorit să achiziţioneze decât ope­raţiunile de cablu din România, fără cele de tele­viziune prin satelit, ca parte a unei tranzacţii gigant, de 19 mld. euro, care a vizat mai multe pieţe din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO