Business Hi-Tech

Operatorul bulgar Vivacom, cel mai mare jucător pe piaţa telecomunicaţiilor din Bulgaria, primeşte două oferte de cumpărare de peste 1 miliard de euro fiecare

Operatorul bulgar Vivacom, cel mai mare jucător pe...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

01.10.2019, 16:29 786

Compania Vivacom, cel mai mare jucător pe piaţa telecomunicaţiilor din Bulgaria, a primit două oferte de peste 1 miliard de euro fiecare, potrivit Financial Times.

Prima oferta a fost făcută de către grupul de telecomunicaţii şi media United Group, controlat de firma de investiţii BC Partners, şi respectiv, de la fondul american Providence Equity Partners, potrivit Financial Times.

Vivacom este deţinută de omul de afaceri Spas Rusev, grupul financiar rus VTB şi Delta Capital, aceştia achizţionând compania în 2016, în schimbul sumei de 330 milioane de euro.

Spas Rusev care anunţase, anterior, că negociază cu Deutsche Telekom achiziţia operatorului român Telekom a scos Vivacom la vânzare în iulie, la o evaluare de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

În ianuarie, Roussev a anunţat că negociază cu Deutsche Telekom achiziţia operatorului român Telekom. La acel moment Spas Roussev finalizase achiziţia operaţiunilor din Albania ale Deutsche Telekom pentru 50 de milioane de euro, împreună cu omul de afaceri bulgar de origine albaneză Elvin Guri. “Achiziţia Telekom Albania este primul pas al încercării de a consolida piaţa de telecomunicaţii din Balcani. Negocierile cu Deutsche Telekom continuă pentru operaţiunile lor din România, unde, datorită dimensiunii tranzacţiei, sunt implicat alături de un partener, iar într-o etapă ulterioră vor fi discuţii şi pentru Macedonia”, a declarat, atunci, Roussev în presa bulgară.

Conform sursei citate, United Group a oferit 1,1 miliarde de euro pentru preluarea Vivacom, iar Providence Equity Partners a făcut o ofertă de 1,05 miliarde de euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO