Business Hi-Tech

Oficiali IBM si LG acuzati de coruptie

06.01.2004, 00:00 14



Mai multi oficiali din guvernul sud-coreean, precum si oficiali ai IBM Coreea de Sud si ai LGIBMPC - un joint-venture intre IBM si LG - au fost acuzati de coruptie in legatura cu o serie de contracte privind furnizarea de echipamente IT si servere.



Biroul Procurorului Districtual din Seul a analizat cazul si a stabilit ca IBM Coreea a castigat pe baza de mita contracte in valoare de 42,7 milioane de dolari, iar LGIBMPC a furnizat administratiei - prin aceleasi metode- echipamente in valoare de 7 milioane de dolari.



Printre cei implicati in ancheta se numara oficiali ai Ministerului Informatiei si ai Oficiului pentru Taxe din Coreea de Sud, dar si responsabili ai IBM Coreea si LGIBMPC. Practic, acuzarea pune ca nivelul total al sumelor necuvenite primite de oficiali din partea celor doua companii se ridica la 240.000 de dolari. De asemenea, unul dintre membrii conducerii IBM Coreea este acuzat ca a primit ca bonus accesul la un club privat de golf (in valoare totala de aproximativ 80.000 de dolari) pentru a favoriza o firma partenera intr-unul din contracte.



IBM a recunoscut practic acuzatiile, anuntand concedierea mai multor oficiali care au "incalcat codul de conduita al companiei". "Aceste actiuni nu au fost aprobate sau coordonate de IBM Coreea. Compania a luat masuri drastice impotriva celor implicati, inclusiv prin concedierea unora", se arata in comunicatul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO