Business Hi-Tech

O tranzacţie aşteptată: RCS&RDS are în plan să cumpere AKTA, cel mai mare jucător independent din cablu, cu cel mult 77 mil. euro

O tranzacţie aşteptată: RCS&RDS are în plan să...
29.11.2019, 18:41 12166

Compania de cablu RCS&RDS, jucătorul dominant din piaţa locală de cablu TV şi internet fix, cu o cotă de piaţă de peste 50% din numărul total de clienţi, îşi va întări şi mai puternic controlul asupra celor două pieţe, odată cu preluarea pentru o sumă de maximum 77 mil. euro (plus TVA) a grupului AKTA - cel mai mare jucător independent din piaţa de cablu şi a unui alt jucător afiliat mai mic.

„RCS & RDS S.A a încheiat contracte de transmitere a dreptului de a opera reţelele de comunicaţii electronice aparţinând companiilor Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. şi ATTP Telecommunications S.R.L.

Societatea doreşte să îşi informeze investitorii şi acţionarii că, la data de 28 Noiembrie 2019, RCS&RDS, denumită în continuare „Cesionarul” şi Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A., respectiv ATTP Telecommunications S.R.L., denumiţi în continuare împreună „Cedenţii”, au încheiat contracte având că obiect operarea de către RCS&RDS a activelor prin care se furnizează servicii de comunicaţii electronice către clienţii de tip rezidenţial.
Contractul încheiat cu ATTP Telecommunications S.R.L. are ca obiect şi vânzarea unor active constând în infrastructura, clientelă etc., la data împlinirii condiţiilor suspensive indicate mai jos.

În baza acestor Contracte, RCS&RDS va opera reţelele de comunicaţii electronice ale cedenţilor şi va furniza servicii de comunicaţii electronice către clienţi, în schimbul plăţii de către RCS&RDS a unei chirii în cuantumul agreat de părţi. În baza contractelor, RCS&RDS ar urma să furnizeze un număr de aproximativ 540.000 de servicii de acces la internet, televiziune prin cablu, telefonie fixă şi telefonie mobilă.

Contractele sunt încheiate pentru o durată iniţială de 3 ani, care poate fi prelungită la opţiunea oricăreia dintre părţi pentru un nou termen de 3 ani. Sumele totale plătibile cu titlu de chirie sau preţ de către RCS&RDS în temeiul acestor Contracte sunt de maximum 77 milioane euro exclusiv TVA.
Operarea reţelelor, respectiv vânzarea activelor pot avea loc după împlinirea următoarelor condiţii suspensive: (a) obţinerea aprobării autorităţii de concurenţă şi (b) dobândirea de către ATTP Telecommunications S.R.L. în mod cumulativ (i) a drepturilor necesare transmiterii folosinţei activelor transmise prin contractul încheiat în acest sens de ATTP Telecommunications S.R.L. şi RCS&RDS, (îi) a majorităţii acţiunilor Digital Cable Systems S.A. şi (iii) a majorităţii acţiunilor AKTA Telecom”, conform comunicatului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO