Business Hi-Tech

O soluţie IT dezvoltată de români, implementată în spitale din SUA

O soluţie IT dezvoltată de români, implementată în...

Autor: Ioana Nita

18.01.2017, 01:07 1489

Compania locală Qualitance, specia­li­zată în furnizarea de soluţii software şi ser­vicii de consultanţă în domeniul tehnologic, a dezvoltat o platformă care le per­mite spita­lelor să-şi eficientizeze costurile şi resur­sele prin monitorizarea exactă a utili­ză­rii şi poziţiei echipamentelor me­dicale, pre­cum şi prin localizarea pacienţilor din inte­rio­rul unui spital.

Soluţia a fost dez­vol­tată pentru start-up-ul american Intelligent Location, iar valoarea proiectului va ajunge la final la câteva milioane de dolari. „În prezent suntem în faza 1.0 – variantă comercială. Am pornit proiectul la începutul lui 2016 şi am ajuns la varianta comercială la finalul anului. Parteneriatul cu Intelligent Locations este în plină des­fă­şu­rare, platforma urmând să fie îmbună­tă­ţi­tă în continuare. Vor urma şi variantele 1.1, 2.0 etc. Astfel că investiţia ar putea a­jun­­ge la final la multe milioane de dolari“, a de­cla­rat Ioan Iacob, CEO al Qualitance, com­­­panie cu afaceri de 6 milioane de euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO