Business Hi-Tech

O platformă de închiriat scutere din Germania a luat 100 mil. dolari pentru expansiune

O platformă de închiriat scutere din Germania a luat...

Autor: Adrian Seceleanu

24.02.2020, 00:00 69

Platforma germană de închiriat scutere Tier Mobility a semnat o rundă de finanţare în valoare de 100 de milioane de dolari, sumă care va fi utilizată pentru expansiunea pe pieţele europene, scrie Reuters. Lansată în octombrie 2018 Tier operează în prezent în 55 de oraşe din 11 ţări, dezvoltându-se pe o piaţă aglomerată care se confruntă cu o tendinţă de consolidare pe fondul reglementărilor tot mai stricte privind circulaţia pe drumurile publice a trotinetelor electrice.

Banii au fost oferiţi de RTP Global, Novator şi un vehicul de investiţii din SUA, plus o sumă de 60 de milioane de dolari de la Mubadala, firma de investiţii a Emiratelor Arabe Unite, cu sediul în Abu Dhabi. Companiile care operează astfel de platforme, care le permit utilizatorilor să închirieze cu telefonul vehiculele electrice, au fost în Germania ţinta unei reglementări care a dus la impunerea achiziţiei de către companii a unor permise de parcare pentru fiecare vehicul, propunere care a fost însă respinsă de camera superioară a Parlamentului german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO